Nem sikerült nyerni

Uniao Sportiva-CMB Cargo-UNI Győr 66-61 (21-19, 17-18, 13-12, 15-12)

Ponta Delgada, Európa-kupa, H csoport, 4. forduló. V.: Van Slooten (holland), Ortis (francia), Van Looy (belga).

Uniao: SOEIRO 14/3, Seilund 11/6, Djassi 4, MONTEIRO 17, Coulibaly 6. Cs.: FILIPE 9/3, Mateus 5. Edző: Ricardo Botelho.

UNI Győr: BROWN 20/12, Czank 3, Raksányi 5/3, SPANOU 9/3, GRAY 16. Cs.: Nagy D., Varga Zs. 2, Krnjic 6. Edző: Milos Pavlovic.

Remekül kezdtük a mérkőzést, 10-3-as vezetésünknél azonban egy 10-0-val fordítottak a hazaiak. Innentől kezdve felváltva vezettek a csapatok, az első szakasz végén egy dudaszó pillanatában szerzett kosárral az Uniaónál volt az előny (21-19). A második szakaszt két portugál kosár vezette fel, kellett Brown trplája az időkérésünk után (25-22). Szigorítottunk a védekezésünkön, s Brown újabb hármasa után már megint nálunk volt az előny (25-27). Időt is kért a hazaiak edzője. A negyed közepén egyértelműen mi domináltunk, vezettünk is 35-29-re. Hullámzott a játék, most a hazaiak percei következtek, egy 9-0-ás rohanással ismét ők voltak előbbre (38-35). Most Milos Pavlovic próbálta egy percben rendezni a sorokat. Az első félidő hátralévő bő egy percében Gray két büntetőt értékesített. Újabb kosár nem esett, így 38-37-re a portugál bajnok vezetett.

A fordulást követően másfél percet kellett várni az első kosárra, ezt Spanou szerezte büntetőből – az elsőt kihagyta a görög -, majd ugyanő mezőnyből is betalált (38-40). A negyedik perc legvégén volt először eredményes ebben az etapban az Uniao, s rögtön rá is duplázott a hazai gárda. Öt ponttal is vezettek a vendéglátók, ebből kettő maradt az utolsó felvonásra. Ebben rendre 1-3 ponttal vezettek a hazaiak, a negyed közepén Raksányi hármasával sikerült egyenlíteni, de rögtön kaptunk mi is egy triplát, amit az időkérésünk követett (59-56). Az utolsó két percnek 63-61-es hazai vezetéssel vágtak neki a csapatok. Tizenhét másodperccel a vége előtt két büntetőből egyet dobott be az Uniao, de a lepattanó az övék lett, az újabb két büntetőt viszont nem rontották el, így végül megnyerték a végig szoros mérkőzést, így nehéz helyzetbe kerültünk a továbbjutás szempontjából, s Milos Pavlovic első győri sikerére is várni kell.

Milos Pavlovic: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Sajnos a harmadik negyedben elveszítettük a kontrollt, s onnantól nem tudunk visszajönni, fordítani. Megint nagyon sok eladott labdánk volt, huszonhárom, még akkor is, amikor nem voltunk nyomás alatt. Még többet kell dolgoznunk, az egy az egy elleni védekezésben kell nagyot javulnunk. Mi vagyunk a jobb csapat, de ezt most nem tudtuk megmutatni…

Fotó: fiba.basketball