Slocum továbbra sem bevethető, rajta kívül viszont mindenkivel a fedélzeten kezdtünk Sopronban.

Sopron Basket–SERCO UNI Győr 75-74 (23-18, 12-26, 22-22, 18-8)

Sopron, Tippmix Női NB1 A., 500 néző. V.: Goda, Csabai-Kaskötő, Jakab.

Sopron Basket: Sitku 5 (3), Papp 19 (3), Böröndy 12 (3), Varga 16 (3), Brooks 18. Cs.: Kókai, Toman D. 3 (3), Jevtovic, Fegyverneki 2, Szikszai. Edző: Gáspár Dávid

SERCO UNI Győr: Ruff-Nagy 3, Gyöngyösi 5 (3), Carleton 21 (6), Goree 7 (3), Dubei 16 (6). Cs.: Küllős, Anigwe 14, Bach, Török, Dombai 8 (3), Hegedűs, Molnár. Edző: Cziczás László

A mérkőzés teljes statisztikája itt érhető el.

Dubei duplájával indult a meccs, majd ismét ő 2+1 kísérlettel állt az élre. Gyorsan magunkhoz vettük a kezdeményezést és 5-9-re vezettünk 2 perc játék után. A hazaiak Böröndy révén nem csak zárkózni tudtak, de át is vették a vezetést, 13-11 volt a harmad derekán. Dombai beállásával felélénkült a támadásunk, sikerült is visszavenni a vezetést, amire Gáspár Dávid egyből időt kért 3 perccel a negyed vége előtt. (15-18). A negyed hajrájában becsúszott pár hiba és kihagyott ziccer, így forduláskor a hazaiaknál volt az előny, 23-18.

Carleton 2+1 akciójával indult a második játékrész, majd Dubai vert egy hatalmas triplát, egyből nálunk volt a vezetés ismét. Anigwe percei következtek ezután, aki az első negyed végén kihagyott ziccereit értékesítette, zsinórban 6 pontot és egy jó védekezést bemutatva. Gáspár Dávidnak ismét időt kellett kérnie, 23-30-as állásnál. Goree szándékos faultja után öt pontra zárkózott a hazai együttes, 3 és fél perccel a szünet előtt. A negyed végét egészen megnyomtuk, kilencpontos előnyre tettünk szert, 35-44 a félidőben.

 

Nem indult jól a második félidő, egy 7-0-s futással két pontra zárkózott a Sopron, Cziczás László időt is kért, rendezni a sorokat. Anigwe révén sikerült megszerezni első pontjainkat, 3 perccel a negyedben. Felgyorsult a játék ebben a negyedben, mindkét oldalon záporoztak a kosarak, nálunk Goree süllyesztett el egy tirplát. Az állás folyamatosan döntetlen volt, fej-fel mellett álltak a csapatok. Négy perccel a negyed vége előtt sikerült lépéselőnybe kerülni, Carleton második triplájával majd egy duplájával 51-58 állt az eredményjelzőn. Carleton nem tudott hibázni, egymás után szerezte a pontokat és ismét visszaállt a kilencpontos különbség. A csapat hatalmas tartást mutatott a félidei előny elvesztése után azzal, hogy vissza tudta szerezni vezetést. Maradt a 9 pont a záró negyedre, 57-66.

A negyed elején Ruff-Nagy Dóri pontozódott ki, majd Sitku triplájával feljöttek a hazaiak. Szoros végjátékra volt kilátás, amikor a Sopron egy pontra jött fel, 6 perccel a vége előtt. Dubei egy triplával gondoskodott arról, hogy kicsit távolodjunk. A végjátékra ötpontos, 67-72-es előnnyel fordultunk. Négy perc volt vissza, amikor Goree lepattanója után 7 ponttal vezettünk, Gáspár időt is kért. Továbbra is parázs volt a meccs, másfél perccel a vége előtt három pont volt a csapatok között. A Sopron támadhatott az egyenlítésért, helyette csak kétpontosig jutott. Utolsó támadásából nem sikerült betalálnunk, a hazaiak bedobtak egy ziccert, ezzel pedig győzni tudtak, egyetlen ponttal 75-74-re.

Cziczás László: Gratulálok a győztes csapatnak, élvezetes meccset sikerült játszani. Az utolsó pillanatban megremegett a kezünk, pedig szinte minden eshetőségre igyekeztünk felkészülni. Ettől függetlenül jó mérkőzést játszottunk, jó ritmusban vagyunk és reméljük így tudjuk folytatni a rájátszásban is.

Bridget Carleton: Harcos és jó hangulatú találkozó volt, persze nem egyszerű egy ilyen vereséget elszenvedni. Ugyanazt megcsináltuk a meccs végén, mint a harmadik negyed elején, nem tudtuk megtartani a kilencpontos előnyt. A Sopron egy jó csapat, főleg hazai pályán, nehéz ellenük játszani, ezért büszke vagyok a csapatra, ahogyan harcolt. Ebből kell tanulnunk a rájátszásra.

Fotó: Tóth Zsombor