Megint kikaptunk hazai pályán

CMB Cargo-UNI Győr-ZTE 67-72 (21-24, 19-15, 20-17, 7-16)

Győr, 100 néző. V.: Cziffra, Tőzsér, Söjtöry.

UNI Győr: Robinson 8, Fields 13/6, TÖRÖK Á. 9/3, Nagy-Bujdosó, GOREE 15. Cs.: Varga Zs. 2, Sztepanova 3, Czank 6, Simon Zs. 8/3, Laklóth 3/3. Edző: Sandro Orlando.

ZTE: KOZIAR 23/9, Kovács G., Gorjanácz 9/6, Hegedűs-Őri 4, Parker 8. Cs.: PAVEL 21, Gáspár-Szalay 7/3. Edző: Gáspár Dávid.

Jól kezdtük a mérkőzést, de 4-0 után öt pontot szerzett zsinórban a ZTE, utána viszont Fields hármasára alapozva mi ugrottunk meg megint (9-5). Egy újabb triplával kapaszkodtak a zalaiak, akik a vezetést is visszavették. Néhány pillanatra csak, mert Robinson és Fields is betalált. A forgatókönyv nem változott, ismét fordított a ZTE, Török hárompontosával viszont megint nálunk volt az előny (7. perc: 16-14). A folytatásban is hol egyik, hol másik csapat vezetett, a negyed hajrájában a zalaiaknak jött ki jobban a lépés, Szalay triplája után 24-21-re vezettek a vendégek.

Zalai kosárral folytatódott a mérkőzés, de előbb egy szép Török-, majd Varga-kosár után egy pontra jöttünk fel (25-26). Egy időkérés után Robinson kosarával megint mi vezettünk (29-28). Sokáig mi sem örülhettünk, egy 6-0-ás rohammal megint ellépett a zalai gárda. A 17. perc végén 37-31 volt oda. Simon Zsófi fontos triplát dobott, majd Török is betalált, időt kértek a vendégek (36-37). Goree két büntetőjét is kihagyta, szerencsére a lepattanó a miénk lett. Czank harcolt ki két büntetődobást, ő nem hibázott, így visszaszerztük a vezetést (38-37). A félidőben is maradt a minimális különbség a javunkra.

A második félidő elején Goree és Simon szerezte a pontjainkat, a 46-41-es állás már jelentős volt ezen a meccsen, de a ZTE kapaszkodott egy kosár plusz büntetővel. A negyed közepén 48-46-nál időt kértek a vendégek. Négy ponttal toldottuk meg előnyünket a folytatásban, de ismét utolért bennünket a ZTE (28. perc: 52-52). Most Sandro Orlando kért időt. Goree révén vezettünk újra, Robinson pedig megduplázta az előnyt, jött a zalai időkérés (56-52). Laklóth a legjobbkor dobott egy hármast, Gáspár Dávid ellen pedig technikait ítéltek a játékvezetők. Nem sikerült jól kihasználni, Gorjanácz viszont egy hármassal zárta le a negyedet, a zárófelvonás 60-56-os vezetésünkről kezdődött.

Ennek elején Koziar egy triplával egyre hozta fel csapatát, majd a vezetést is átvette a ZTE, szerencsére nem hosszú időre. Továbbra sem dőlhettünk hátra, főleg, hogy több mint öt perc alatt csupán két pontra voltunk képesek. A ZTE is csak hatig, de ez éppen elég volt, hogy kiegyenlítsen (36. perc: 62-62). Fields hosszú kosárcsendet tört meg, majd Sztepanova megszerezte első akciókosarát (66-62). Gorjanácz, majd Koziar kosara – utóbbi büntetőből is betalált -, alig több mint egy perccel a vége előtt átvette a vezetést a vendéggárda. A drámai végjátékban Goree rontott büntetőt Gorjanácz viszont triplát dobott, Goree hármaskísérlete kimaradt. Koziar büntetőjével mínusz négy volt a hátrány, gyakorlatilag egy támadásnyi idővel a vége előtt. Sandro Orlando még egy időkéréssel próbálkozott, de ez sem segített. Zsinórban harmadik hazai meccsünket veszítettük el.

Az alapszakasz harmadik helye így is meglett, folytatás a negyeddöntőben a Cegléd ellen. Az első meccs kedden eset lesz az Olimpiai Sportparkban.

Sandro Orlando: – Nagyon puhán, rossz mentalitással játszottunk. Hiába van tíz-tizenkét jó játékosunk, ha nem mindenki teszi oda magát megfelelően. Elképzelhető, hogy a következő meccseken kisebb rotációval forgatom a csapatot.

Gáspár Dávid: – Büszke vagyok a csapatra, már Diósgyőrben és Cegléden is közel voltunk a győzelemhez, s most is hittek benne a lányok, s kihasználták a győri megingásokat.