Kilencpontos mínuszban

CMB Cargo-UNI Győr-Szekszárd 67-76 (19-21, 13-18, 17-17, 18-20)

Győr, női Európa-kupa-rájátszás, 1. forduló, 1. mérkőzés, 500 néző. V.: Rohacky (osztrák), Vulic (horvát), Zupancic (szlovén).

UNI Győr: Czank 7/3, FIELDS 15, Török Á. 2, VARGA ZS. 13/6, GOREE 17. Cs.: Laklóth, Simon Zs. 13, Sztepanova. Edző: Völgyi Péter.

Szekszárd: Studer Á. 7/3, ERKIC 14, Gereben 3, Mansaré, McCall 4. Cs.: BÁLINT 13/9, Theodoreán 6, OBLAK 13/9, KRNJIC 16. Edző: Djokic Zeljko.

Krivacevic Tijana nélkül álltunk fel a magyar párharcra. Ponterősen kezdtük a meccset, sajnos a vendégeknek is mindig volt erre válaszuk. Sőt, Studer Á. triplája után három pont volt oda a negyed feléhez közeledve (8-11). Theodoreán is kívülről volt eredményes, kellett Goree két kosara (14-14). Sportszerűtlen faultból csak egy pontot tudtunk csinálni. Újabb szekszárdi hármas után került lépéselőnybe a Tolna megyei gárda, de Czank is trojkával felelt (19-19). A negyed végi rohanás mindössze két vendég büntetőt hozott, így kevéssel, de a Szekszárdnál volt az előny.

A második tíz perc Krnjic kosarával kezdődött, mi kissé kapkodóan támadtunk. Oblak hármasa után megint Krnjic talált be, időt is kért Völgyi Péter (19-28). Fields két és fél perc után talált be. Megálltak a pontgyártásban a csapatok, ami nem nekünk kedvezett (17. perc: 23-30). Ráadásul a holtpontról a vendégek mozdultak el előbb. Újabb szekszárdi sportszerűtlen, ebből két pontot tudtunk csinálni. A félidő hajráját döntetlenre hoztuk, így a nagyszünetben 39-32 volt a Szekszárd javára.

Varga triplája, majd Simon Zsófi duplája után két pontra jöttünk fel. Lendületbe kerültünk, Goree kosara után már csak mínusz egy volt a különbség (43-44). A folytatásban 49-45-ös szekszárdi vezetésnél “fagyott be” megint az eredményjelző. Völgyi Péter időkérése után két vendégbüntető, majd megint kimaradt ziccerek következtek mindkét oldalon. Simon Zsófi törte meg a csendet, s Török Ági is betalált (49-51). Theodoreán triplája nagyon nem hiányzott. A zárófelvonás előtt 56-49-re vezettek a szekszárdiak.

Ebben Goree volt először eredményes, a túloldalon pedig Krnjic. Sajnos a vendégekre minden kosarunkra volt válasza, így nem igazán csökkent a hátrányunk, sőt, Bálint hármasa, Studer duplája után először volt tíz pont fölötti a különbség (54-65). Időt kért Völgyi Péter, hat és fél perc maradt, hogy szorosabbá tegyük az állást. Nem úgy festett, hogy ez sikerül, a hátrányunk egyre nagyobb lett (56-70). Büntetőkkel araszolgattunk, de még így is messze voltunk az ellenféltől. Simon duplájával ismét tíz ponton belülre kerültünk, majd kivédekeztünk egy szekszárdi támadást (61-70). Varga Zsófi kosarát, mely egy 7-0-ás rohamot jelentett, Djokic Zeljko is időt kért. A végén volt triplakísérlete Fieldsnek, hogy négyre felhozza a csapatot, de kimaradt, Krnjic két büntetőjét értékesítette, nálunk Simon Zsófia nem hibázott. A meccset Krnjic újabb két büntetője zárta le, a jövő csütörtöki visszavágónak nagyon nehéz helyzetből vágunk neki.

Völgyi Péter: – A második negyedben elkapkodtuk a támadásbefejezéseket, ezzel megteremtettük az esélyét annak, hogy a Szekszárd előnyt szerezzen, amit aztán rutinosan meg is őrzött. Most ők állnak közelebb a továbbjutáshoz, de extrajátékkal megpróbálunk a második mérkőzésen fordítani.

Djokic Zeljko: – Az első félidőben alapoztuk meg ezt a győzelmet, de ez még nem jelent semmit, a kétfelvonásos párharc első meccsét nyertük, de még egy nagyon fontos visszavágó hátravan.

Czank Tímea: – Más szerkezetben kezdtünk Krivacevic Tijana sérülése miatt. Ha türelmesebben játszunk támadásban, az üres dobásokat jobban megteremtjük magunknak, akkor más is lehetett volna a vége. Szekszárdon mindent megteszünk azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.