Hullámzó játékkal fontos győzelem

ZTE-CMB Cargo-UNI Győr 62-73 (12-22, 21-14, 19-17, 10-20)

Zalaegerszeg, 100 néző. V.: Pálla, Boros, Esztergályos.

ZTE: KOIZAR 20/3, JEFFERY 18/6, Kovács G. 3/3, Hegedűs-Őri 4, Parker 6. Cs.: Pavel 7, Gorjanácz 4. Edző: Gáspár Dávid

UNI Győr: Czank 7/3, FIELDS 14, Török Á. 5/3, VARGA ZS. 13/3, GOREE 20. Cs.: Laklóth 6/6, Sztepanova 8, Simon Zs., Markó. Edző: Völgyi Péter.

Kiegyenlített első percek után mi léptünk el először ellenfelünktől (5-14), s bár visszazárkózott a hazai csapat (12-16), a szakasz végére tíz pontra nőtt az előnyünk. A második negyedet viszont nagyon rosszul kezdtük, a zalaiak 11-0-s rohanásuknak köszönhetően átvették a vezetést. Laklóth jókor dobott be egy triplát, de a folytatásban fej fej mellett haladt a két gárda. A félidő hajrájában megint mi kerültünk lépéselőnybe (27-32), s ugyan egy pontra feljött a ZTE, a játékrész Varga Zsófia két sikeres büntetőjével, ezzel együtt pedig hárompontos vezetésünkkel zárult (33-36).

A második félidőt nagyon jól kezdtük, Czank hárompontosa vezette fel a negyedet, erre is alapozva ismét tíz pont fölötti lett az előnyünk (42-53). Kézben tartottuk a mérkőzést, egészen az utolsó percekig, a szakasz végjátékában a zalaiak egy 10-0-s rohammal megint nyílttá tették a találkozót. Az utolsó felvonás Sztepanova sikeres középtávolijával kezdődött, majd Fields vitt végig egy kontrát, így megint megnyugtatóbbá vált az előnyünk. Hosszabb kosárcsendet Sztepanova tört meg egy szép kosárral, majd rövid időn belül ismét cseh légiósunk volt eredményes. Varga Zsófia triplája után a hazaiak edzője időt kért (53-64). A folytatásban Laklóth hármasánál eldőlni látszott a találkozó (55-67), de Jeffery szintén egy triplával tett arról, hogy ne lehessen hátradőlni. Két perc sem volt hátra, mikor Goree talált be kétszer, végleg pontot téve a találkozó végére.

A kissé hullámzó mérkőzésen végül nagyon fontos két pontot szereztünk.

Völgyi Péter: – Hektikus mérkőzésen nagyon fontos győzelmet arattunk, mikor higgadtan játszottunk, akkor rendre el tudtunk lépni ellenfelünktől. Sajnos újabb játékos dőlt ki, Simon Zsófi az első félidőben meghúzódott, Krivacevic még mindig nem tudott pályára lépni, így erősen tartalékosak voltunk, így még értékesebb a sikerünk. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást és a karácsonyi ajándékot, amit kaptunk tőlük. Célunk, hogy csütörtökön ezt viszonozzuk, s minden győri drukker karácsonyfája alá betegyük a továbbjutást az Európa-kupában.