Győzelem az emlékmérkőzésen

A mérkőzés előtt adtuk át a Tapodi Péter- és a Fűzy Ákos-vándorserleget. Előbbit Tullner Krisztián, utóbbit Török Ágnes vehette át. Török Ági sem érkezett üres kézzel, ő volt iskolája, a Kazinczy-gimnázium igazgatóját lepte meg egy bekeretezett mezzel.

Tullner Krisztián hat éve kezdett el edzősködni, a díjjal kapcsolatban kettős érzései vannak: “Egyrészt megtisztelő, hogy megkaptam, az viszont nagyon szomorú, hogy olyan emberről lett elnevezve, aki még maga is sokat tehetne a kosárlabdáért. Igyekszem a későbbiekben is úgy dolgozni, hogy méltó maradjak erre az elismerésre.”

A fiatal edző a legutóbbi szezonban negyedik lett a serdülőkkel  a győri rendezésű országos döntőben.

A mérkőzés első negyedében sokáig szoros volt a küzdelem, de aztán az előbbre tartó soproniak elléptek, s nyolcpontos előnyre tettek szert (11-19). A folytatásban nőtt a különbség, 34-19-es soproni előnynél Sandro Orlando kért időt. Jelentős változás nem állt be a játékba, a nagyszünetben 42-26-ra vezetett a Sopron.

A pihenő alatt a korosztályok (U11-től az NB I/B-ig és az egyetemi csapatig) legjobbjait is díjazta a klub, név szerint: Neilinger Jázmin, Usherwood Sophie, Kozma Kata, Lép Izabella, Nagy Iringó, Bezár Bianka, Mihály Panna, Ferenczi Kata, Keita Aya, Biczó Laura, Nagy Rebeka, Erős Csilla. A legtöbbet fejlődő játékos Milkovics Réka lett.

A második félidő elejét “megnyomta” csapatunk, tíz ponton belülre került (35-44). A szakasz hajrájában feljöttünk négy pontra (48-52), a zárófelvonás pedig 61-52-es Sopron-vezetéssel kezdődött. Ebben négy perc elteltével átvettük a vezetést (69-68), amit már nem is engedtünk ki a kezünkből, így győzelemmel zártuk az ötödik emlékmérkőzést.

Török Ágnes, aki harmadszor érdemelte ki a díjat, így nyilatkozott: “Örülök a díjnak, csak az apropót nagyon sajnálom. Ami a meccset illeti, nagyot küzdöttünk, a második félidőben már kezdett összeállni a játékunk, de még van miben javulnunk. Ezért is nagy fegyvertény, hogy győztünk.”

Laklóth Anna csapatkapitány az egyedüli, aki ott volt a buszon öt éve: “Természetesen ilyenkor mindig előjönnek a szomorú emlékek. Nagyon nem szeretem ezeket a napokat, de tudom, hogy szükség van erre, hogy ne felejtsük el Ákosékat. Szerencse, hogy egyből a meccs jön, mert akkor már arra koncentrálok. Azt gondolom, jó mérkőzést játszottunk, de a védekezés még nem volt az igazi, viszont nagyot harcoltunk. Olyan játékosok vannak most nálunk, akik képesek csúszni-mászni, akár egy, akár húsz, akár negyven percnyi lehetőséget kapnak.”

UNI Győr-Sopron Basket 84-82 (11-19, 15-23, 26-19, 32-21)

Győr, 350 néző. V.: Benczur, Papp, Györfy.

UNI Győr: Brown 16, Laklóth 5/3, Varga Zs. 6, Brcaninovic 5, Krnjic 16. Cs.: Raksányi 9/3, Szabó P., Nagy D., Czank 5/3, Török 7/3, Gray 15. Edző: Sandro Orlando.

Sopron: Fegyverneky 7/3, Salvadores 15/3, Bakó, Crvendakic 14, Határ 10. Cs.: Weninger 11, Czukor 2, Varga K., Dubei 23/21, Kocsis. Edző: Roberto Íniguez.