Bejutottunk az elődöntőbe

Cegléd-CMB Cargo-UNI Győr 61-63 (16-17, 13-20, 21-13, 11-13)

Cegléd, 100 néző. V.: Kapitány, Papp, Jakab.

Cegléd: Medgyessy 10/3, POPOVIC 16/6, Cooper 5/3, MOKANGO 14, MAKSIMOVIC 12. Cs.: Kányási, Zsovár 4. Edző: Cziczás László.

UNI Győr: FIELDS 15/6, SIMON ZS. 11/3, Varga Zs., Krivacevic 7, GOREE 11. Cs.: CZANK 8, Sztepanova 8, Laklóth 1, Török Á. 2, Nagy-Bujdosó. Edző: Sandro Orlando.

Robinson nélkül kezdtük a negyeddöntő második mérkőzését Cegléden. Jól kezdtük a meccset, 4-2 után azonban 8-5-re fordított a Cegléd, s ezt a különbséget a 7. percig tartotta is a hazai gárda (12-9). Innen mi szereztünk négy pontot zsinórban, s a szakasz végéig hol egyik, hol másik csapat vezetett. A legvégén nekünk jött ki jobban a lépés (16-17).

A második tíz percben alaposan „beragadtunk” a kezdésnél, a hazaiak egy 8-2-vel elléptek (24-19), kellett Fields sikeres közelije. Laklóth egyik büntetőjét bedobta, Fields pedig triplát szerzett, majd Goree is betalált, így egy 8-0-ás rohammal megint mi vezettünk (24-27). Időt is kért Cziczás László. A miniszünetet követően több kimaradt dobás után ismét Fields volt eredményes kétszer is. Cooper egy hármassal hozta közelebb csapatát (17. perc: 27-31). A félidő hajrájában már tíz ponttal is vezettünk (27-37), a nagyszünetre nyolcpontos vezetéssel mehettünk (29-37).

A harmadik negyedet még a másodiknál is rosszabbul kezdtük, a 9-0-ás ceglédi rohanás hazaivezetést eredményezett (38-37). A 4. perc végén Sztepanova dobta az első kosarunkat a fordulást követően. A folytatásban tartottuk a lépést a Cegléddel, pedig már kézben volt a meccs. A zárófelvonása sikerült kiegyenlíteni az eredményt, így tíz perc maradt a döntésre.

A negyed első kosarát a hazai gárda szerezte, de mi öt ponttal feleltünk. Az eredményjelző 54-55-ös vezetésünknél percekre „befagyott”, Medgyessyék mozdultak el először a holtpontról. Innentől kezdve gyakorlatilag egy, legfeljebb két pont volt a különbség a csapatok között. A hajrá rendkívül izgalmas volt, sorra dobták a büntetőket a csapatok, alig fél perc volt hátra, mikor támadhattunk, de kimaradt a dobás, a lepattanó a hazaiaké lett. Ők is elrontották azonban, a labdát Goree szedte össze, aki aztán szinte a dudaszóval egyidőben bedobta a győztes kosarat.

Csapatunk ezzel bejutott a legjobb négy közé, az elődöntőben jövő héten a Sopronnal találkozik. Az első találkozó várhatóan kedden 18 órakor lesz a címvédő otthonában.

Sandro Orlando: – Kemény mérkőzésen a harmadik negyed rossz kezdése miatt nehéz helyzetbe kerültünk, de úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.

Czank Tímea: – Az első félidőben kontroll alatt tudtuk tartani a Cegléd játékát, a szünet után azonban még az öltözőben “ragadtunk”, a hazaiak feljavultak, de végül az egylabdás meccsen mi jöttünk ki jobban a végén.