Álom lenne az éremszerzés

Szombaton 18 órától a horvátok ellen megkezdi szereplését az U20-as leányválogatott a soproni korosztályos Európa-bajnokságon. Csapatunkat, UNI Győrt Török Ágnes képviseli a kontinenstornán.

Fiatal játékosunk bizakodva várja a sorozatot: „Első körben mindenképpen szeretnénk megnyerni a csoportot, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen például a lettek és a horvátok is erős játékerőt képviselnek. Utána minden meccs külön harc lesz, de a legjobb négybe jutás álomszerű lenne. Úgy gondolom, igen erős mezőny érkezik ide Sopronba, viszont bennünk hatalmas a bizonyítási vágy. Összetartó csapatunk van, tele tehetséges és motivált játékosokkal. Magamtól csak annyit várok, hogy minden meccsen a maximumot nyújtsam, és minél jobban a csapat hasznára tudjak lenni. Öt hét edzőtáborozás után kezdjük meg az Európa-bajnokságot, ezért úgy gondolom, én is és a lányok is jó formában vagyunk. A hazai közönség természetesen hatalmas pluszenergiát ad nekünk, így minden adott egy jó szerepléshez.”

Érdekesség, hogy az olasz válogatottat csapatunk vezetőedzője, Sandro Orlando vezeti.

A csoportok

A csoport: Szlovénia, Németország, Oroszország, Szerbia.

B csoport: Olaszország, Svédország, Franciaország, Szlovákia.

C csoport: Magyarország, Lengyelország, Lettország, Horvátország.

D csoport: Belgium, Portugália, Spanyolország, Hollandia.

A magyarok csoportmeccsei: Magyarország–Horvátország, július 7., 18 óra. Lettország–Magyarország, július 8., 18 óra. Magyarország–Lengyelország, július 9., 18 óra.