Újabb lépést tennénk előre

Csapatunk az egyetemi csarnok szombati foglaltsága miatt – Médiabál lesz a létesítményben – a szokottnál később, vasárnap 19 órakor játszik a BEAC ellen hazai környezetben.

Milos Pavlovic vezetőedző így nyilatkozott a várakozásairól: „Kiszámíthatatlan ellenfél a BEAC, melynek színeiben Laklóth Anna visszatér Győrbe. Nem várok könnyű mérkőzést, de hazai pályán mindenképpen nyernünk kell. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, így a közeljövő feladata az is, hogy felépítsük a stílusunkat, a játék elemei közül pedig a támadólepattanókban kell előrelépni, mert az elmúlt meccseken sokat engedtünk az ellenfeleknek, ami nem jó, ez a későbbiekben visszaüthet.”

Szakvezetőnket megkérdeztük a Magyar Kupa-sorsolásról is. Mint ismeretes, az MK nyolcas döntője Győrben lesz, s első ellenfelünk a Sopron Basket lesz. Szó se róla, nem lesz egyszerű dolgunk.

„Európa jelenleg második legjobb csapata ellen valóban nem mi számítunk az esélyesebbnek, ugyanakkor egy kupa varázsa éppen az, hogy egy meccsen bármi megtörténhet, hiszen speciális sorozatól van szó. Főleg úgy, hogy mi leszünk hazai környezetben. Voltam már olyan helyzetben, amikor az én csapatom volt a favorit, s veszítettünk, de olyan is, mikor esélytelenebbként győztünk. Bevallom, egyelőre nem arra a meccsre koncentrálunk, addig még van idő, a legfontosabb, hogy meccsről meccsre előbbre lépjünk. Aztán hogy ott mi lesz, majd úgyis kiderül” – fogalmazott a szakvezetőnk.