MK: Bejutottunk az elődöntőbe

ZTE–CMB Cargo-UNI Győr 50–69 (14–22, 14–15, 12–12, 10–20)

Sopron, Novomatic-aréna, női Magyar Kupa-negyeddöntő. V.: Kapitány, Pálla, Boros.

ZTE: KOZIAR 15/6, Pavel 6, Gorjanácz 4, Hegedűs-Őri 5, PARKER 18. Cs.: Szalay 2, Kovács G., Liska, Vincze V. Edző: Gáspár Dávid.

UNI Győr: Robinson 10/3, FIELDS 23/6, LAKLÓTH 1, Krivacevic 5, GOREE 15. Cs.: Czank 2, SIMON ZS. 7/3, Sztepanova 6, Nagy-Bujdosó, Varga Zs., Markó, Török Á. Edző: Sandro Orlando.

Jól kezdtük a mérkőzést, 7–0-ás vezetésünknél időt is kértek a zalaiak, akik négy perc után szerezték első kosarukat. A játék képén ez sem változtatott, mert pillanatok alatt 16–4-es vezetést mutatott az eredményjelző. A negyed hajrájában 20–14-re feljött a ZTE, de egy sportszerűtlen hibát kihasználva Sztepanova bedobott két büntetőt, az akcióból viszont nem sikerült kosarat szerezni, így nyolc ponttal vezettünk tíz perc játék után (22–14).

Majdnem három percet kellett várni az első kosárra a második negyedben, ezt Robinson szerezte, de hamar jött a válasz zalai részről. A szakasz közepéhez érve 26–16-nál ismét időt kért a ZTE mestere. Hat pontra fel is zárkózott az ellenfél (28–22), Fields szerzett kosarat, a plusz dobás azonban kimaradt. Nem úgy Parkernél, aki 30–25-re hozta fel csapatát kosár plusz büntetőjével. Egy 7–0-ás rohammal viszont sikerült megint meglépnünk. A félidő 37–28-as vezetésünkkel zárult.

Fields triplájával kezdődött a második félidő, a játék képe nem változott, tartotta tíz pont körüli előnyét a győri csapat. A ZTE-nek egy-egy felvillanása volt, mikor a lélektani határon belülre tudott kerülni, de ilyenkor mindig volt nálunk valaki, aki betalált (25. perc: 44–34). Megakadt a gépezet, de ezt sem tudta ellenfelünk kihasználni, többször is feljöhetett volna öt pontra, helyette 49–40 volt az állás a zárófelvonás előtt.

Egy hármassal kapaszkodott megint a ZTE, de Goree vezérletével ismét visszavertük a felzárkózási kísérleteket. Kevés pont született a szakaszban, három perc után külön ki lehetett volna írni, hogy Koziar–Goree 5–4, ami 53–45-ös vezetést jelentett. Laklóth büntetője törte meg a két játékos „egyeduralmát”. Sok kimaradt dobás után kevesebb mint három perc volt hátra, mikor Simon Zsófi beemelt egy triplát, majd Fields is betalált, ráadásul a pluszbüntetőt is bedobta. Ezzel pedig eldőlt a találkozó (64–49), s bejutottunk a legjobb négy közé. Következik holnap 15.30 órakor a Szekszárd.

Sandro Orlando: – Szerintem ha egy csapat huszonöt százalék alatti triplamutatóval és hatvan százalékos büntetőzéssel nyerni tud, az egy kisebb csoda. Ráadásul sokkal több eladott labdánk volt érzésem szerint, mint amit a statisztika ír. Gratulálok Gáspár Dávid vezetőedzőnek, mert okosan játszott a csapata, főleg Nadia Parker. Próbáltam az elmúlt pár napban kicsit alakítani a játékon a saját elképzeléseim szerint, de természetesen még sok a hiba. A legfontosabb az, hogy nagyobb intenzitással kell játszanunk a továbbiakban, ha tovább akarunk jutni. Hozzá kell tennem, nem játszott az ellenfél legjobb játékosa, előfordulhat, hogy vele máshogy alakult volna a találkozó.

Fotó: kosarsport.hu