Fájó vereség az Olimpiai Sportparkban

CMB Cargo-UNI Győr-Cegléd 69-83 (15-19, 23-19, 17-25, 14-20)

Győr, Olimpiai Sportpark, 150 néző. V.: Benczur, Balog, Minár.

UNI Győr: Robinson 6, FIELDS 14/3, Török 5/3, Krivacevic 7/3, Goree 8. Cs.: Simon Zs. 7/3, Nagy-Bujdosó 6, CZANK 8/6, Sztepanova 6, Varga Zs. 2. Edző: Völgyi Péter.

Cegléd: MEDGYESSY 19/9, KÁNYÁSI 15/6, Katona 6, COOPER 13/3, Mokango 6. Cs.: Popovic 10, Zsovár, MAKSIMOVIC 14, Révész, Kobolák. Edző: Cziczás László.

A mérkőzés előtt Fűzy András társadalmi elnök köszöntötte Laklóth Annát, aki legutóbb az MTK ellen 250. mérkőzését játszotta klubunk színeiben. Varga Zsófia 100. győri meccsére készült. Jutott még az ünneplésből utánpótlás játékosunknak, Kozma Katának, aki kihasználta a klub által nyújtott lehetőséget, s a mérkőzésen ünnepelte barátaival a születésnapját.

Az Olimpiai Sportpark első hivatalos kosarát Goree szerezte, az ő találatával szereztünk vezetést. Cooper az ellenfél részéről egy triplával is felavatta a létesítményt. Nálunk Krivacevic szerzett hármast elsőként (4. perc: 5-8). Nehezen lendültünk játékba, 5-12-es ceglédi vezetésnél Völgyi Péter időt is kért. A folytatásban újabb vendégtripla következett. A negyed végén valamit faragott a hátrányból a csapat (15-19).

Maksimovic kosár plusz büntetőjére Sztepanova felelt duplával. A negyed közepén Fields két kosár plusz büntetős akciójával 23-24-re feljöttünk. A vezetést Fields hármasával vettük át, majd Czank egyből labdát szerzett, kosara után ugyan a plusz büntető kimaradt, de így is 28-24 volt a javunkra. Kányási dudaszós triplájával egyre csökkent az előnyünk. A félidő hajrájában egy ceglédi hármassal megint az ellenfél vezetett (29-32). A félidő utolsó pillanataiban hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a legvégén viszont egyik fél sem örülhetett (38-38).

A szünetben a juniorbajnokságban ötödik helyezett csapatunkat, klubunk sajtófőnökét, Szabó Gábort, aki március 15-én Győr Sajtódíját vette át, köszöntötte Fűzy András, aki viszont abból az apropóból vehetett át emlékplakettet, hogy a mostani volt a klub történetének 500. tétmérkőzése.

A második félidő első kosarát a ceglédiek szerezték, amit újabb két vendégtalálat követett. Három és fél perc után Robinson szerezte első kosarunkat a negyedben, de Medgyessy válaszul beemelt egy triplát (40-47). Simon is a félkörön kívülről talált be, Varga pedig kettőre hozta fel csapatunkat (45-47). Négy perccel a szakasz vége előtt 45-51-nél kért időt Völgyi Péter. Tartotta előnyét a Cegléd, Czank triplája nagyon kellett. Cooper azonban kosár plusz büntetőjével visszaállította a különbséget (50-56). Czank megint fontos hármast dobott, de mindig volt válaszuk a vendégeknek (55-63).

A zárófelvonásban Nagy-Bujdosó volt először eredményes, de jött egyből Popovic válasza, sőt, mínusz tíznél megint időt kért Völgyi Péter (59-69). Sztepanova kosara fújt riadót, de nem csökkent a hátrányunk, az idő viszont vészesen fogyott (36. perc: 63-72). Kevesebb mint négy perc volt hátra, mikor 76-65-re vezetett a Cegléd. Gyakorlatilag eldőlt a találkozó, csapatunk hazai pályán is kikapott a Ceglédtől, így az alapszakaszbeli harmadik helyéhez az utolsó fordulóban le kell győzni a ZTE-t.

Völgyi Péter: – Szégyellem magam a vereségért. Sajnos a védekezésünk szétesett, s ezt a jól játszó Cegléd könyörtelenül kihasználta.

Cziczás László: – Régóta vártam egy ilyen játékot a csapattól. Szerencsére most kijött a lányokból, ami bennük volt. Bízunk a hasonló folytatásban.

Czank Tímea: – A védekezésünkben látom a vereség kulcsát, de nagy kesergésre nincs időnk és lehetőségünk, mert nyakunkon a Magyar Kupa, ott feledtetni szeretnénk ezt a rossz játékot.

Medgyessy Dóra: – Végre egy olyan mérkőzés volt, melyet belülről is élveztünk. A győriek nagyon megnehezítették a dolgunkat, de mindenre volt válaszunk.