Újabb hazai rangadó

Sűrű hetet zár le csapatunk, múlt vasárnap a bajnoki címvédő Sopron Basketet győztük le izgalmas, nagy csatában, majd csütörtökön az Európa-kupában szereztük meg első győzelmünket. Most vasárnap 17 órakor a tavalyi bajnoki ezüstérmes Szekszárd látogat hozzánk az egyetemi csarnokba.

Völgyi Péter vezetőedző nehéz mérkőzésre, de természetesen győzelemre számít: “Továbbra is nagyon fontos minden mérkőzés, hiszen a jó alapszakaszbeli helyezés múlhat azon, hogy az ilyen rangadókat hazai környezetben meg tudjuk-e nyerni. A Szekszárd idén erős csapat, ugyanazokat a védjegyeket őrzi, mint tavaly, azaz rendkívül agresszíven védekeznek. Ebben kell nekünk is felvenni a versenyt, illetve fontos lesz a lepattanóharc. Amennyiben ebben eredményesek tudunk lenni, meglehet a két pont. Az is tény ugyanakkor, hogy a csütörtöki mérkőzés második félidejében már érződött rajtunk, hogy rövid időn belül a második magas hőfokú mérkőzést játsszuk, de most ilyen sorozatban vagyunk, fontos szerepe van a frissítésnek, a megfelelő regenerációnak is.”

Kissé nehezíti a helyzetet, hogy Simon Zsófia játéka kérdéses, miután a térde a Nantes elleni találkozón megsérült. A ma délutáni MR-vizsgálat eredménye várhatóan csak szombatra lesz meg, így egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a sérülés. Remélhetőleg nem kell hosszabb időt kihagynia játékosunknak.