Nagy lökést adhat a jó rajt

Csapatunk szombaton 18 órakor a PINKK otthonában kezdi meg a bajnokságot. A felkészülés során nem olyan régen találkoztunk a baranyai gárdával, s akkor 89-69-re győztünk. Persze ebből az eredményből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de mindenképpen bizakodva várhatjuk a találkozót. Még úgyis, hogy két játékosunk dőlt ki nem sokkal a rajt előtt, s mindegyikükre több hét pihenő vár.

“Sajnos Laklóth Annát és Horváth Krisztinát is meg kell műteni, csapatkapitányunk porcsérülést szenvedett, emiatt hat-tíz hetet lesz kénytelen kihagyni. Horváth Kriszti korábban műtött térdében a műtött keresztszalag jó állapotban van, őt hasonló sérülés miatt műtik, mint Laklóthot. Nagyon nem jött jól ez a két sérülés, de ez ellen nehéz mit tenni, nélkülük kell helytállnunk a bajnokságban és a nemzetközi porondon” – kezdte Völgyi Péter vezetőedző, aki úgy véli, a felkészülésünk jól sikerült.

“Nem most kell a legjobb formában lennünk, de azt gondolom, ahol tartanunk kell, ott tartunk, támadásban és védekezésben egyaránt. A lányokon azt látom, hogy már nagyon várják a rajtot, ez remélem, nem csap át majd idegeskedésbe, hanem sikerül ‘robbantanunk’, s győzelemmel kezdjük a szezont. A bajnokság a tavalyinál is kiegyensúlyozottabbnak ígérkezik, nem gyengültek az élcsapatok, miközben a ZTE, valamint s pont a szombati ellenfél, a PINKK az, amelyik jelentősen erősödött. Szóval szoros mérkőzésekre lehet számítani, előre lefutott meccsek nem lesznek, bízunk benne, hogy minél többször mi jövünk majd ki jobban a szorosabb végjátékból. Mert akármennyire is a rájátszásban dőlnek el a dolgok, azért a kedvező pozíció kiharcolása az alapszakaszban továbbra is nagyon fontos” – tette hozzá Völgyi Péter, aki a nemzetközi kupára is kitért.

“A klubvezetés célja egyértelmű: tovább kell jutni a csoportból. Ez sem lesz könnyű feladat, hiszen két francia és egy belga csapat lesz az ellenfél, de állunk ott is a feladat elé” – mondta végezetül a vezetőedzőnk.