CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail
Elmaradt meccs
2014. március 07. péntek, 20:33
Írta: Administrator   

A legutóbbi NBI/B-s mérkőzésünk elmaradt, mivel a budapesti Kiss Lenke KS csapata egy nappal korábban jelent meg és másnap már nem volt hajlandó Győrbe utazni.

Egyesületünk jóindulatának köszönhetően nem 20-0-ás eredmény született emiatt, hanem kerestük annak lehetőségét, hogy a mérkőzés a pályán dőljön el. Ellenfelünk azonban eddig nem volt hajlandó egyik új időpontot elfogadni. A gond, hogy vasárnap már ugyanezen bajnokság rájátszását kellene megkezdenünk.

Vasárnap 14.30-as kezdéssel a Magvasy Mihály Sportcsarnokban játszunk, csak még nem tudjuk, kivel.

Nyomtatás E-mail
Irányító nélkül vereség
2014. március 07. péntek, 20:30
Írta: Administrator   

Kadettcsapatunk a Csata DSE ellen lépett pályára Budapesten. Horváth Kriszti sérülése és Chroméj Hajni még nem teljes értékű játéka nehezítette amúgy sem könnyű dolgunkat. A Csata rendkívül fegyelmezett védekezése ellen csak a gyors támadások jelentettek volna megoldást, de ezt nem sikerült a megfelelő számban összehozni, ráadásul azok a játékosok, akikre nagyobb teher hárult, a végére elfáradtak. Ayana Pelsin ki is pontozódott. A Csata zónavédekezése külön gondot okozott, mivel mezőnyből rendkívül alacsony százalékkal dobtunk, így könnyen megszervezhették behúzódó védelmi rendszerüket. Védekezésünk jól működött az utolsó negyed közepéig, de sajnos a hajrában már lemaradoztunk, és ezt ellenfelünk ki is használta. Öröm volt számunkra, hogy centereink az ellenfél tömör védekezése ellenére hozták az elvárhatót, összességében pedig a védekezésünk érdemel dicséretet, az utolsó három perc kivételével. Tanulság lehet számunkra, hogy ezen a szinten már kell legalább nyolc teljes értékű, bevethető játékos, hogy végig közel azonos hőfokon tudjuk játszani.

Eredmény:

Csata DSE-UNI Győr SZKA 57-53 (12-13, 16-18, 16-14, 13-8)

Győr: Szammer, Nagy 11, Török 1, Szűts 5, Csíkász 14, Takács, Ayana 4, Chroméj 2, Viniczai, László 14, Horváth D. 2. Edzők: Sándor Zsuzsa, Fűzy-Antolovics Adél.

Nyomtatás E-mail
Hétvégi program
2014. március 01. szombat, 12:55
Írta: Administrator   

Szombat, 11.30 ó: Körmendi Törpördögök-UNI Győr SZKA (Gyerek-kupa, Sopron). 13 ó: UNI Győr SZKA-OSE Oroszlánok (Gyerek-kupa, Sopron). 15 ó: Csata DSE-UNI Győr SZKA (kiemelt kadettbajnokság, Budapest, Csata u. 20.).

Vasárnap, 11.30 ó: Körmendi Törpördögök-UNI Győr SZKA (Gyerek-kupa, Sopron). 13 ó: UNI Győr SZKA-Soproni Bivalyok (Gyerek-kupa, Sopron). 15.30 ó: UNI Győr SZKA-Kiss Lenke KS (NB I/B, Magvassy-sportcsarnok).

Nyomtatás E-mail
Vereségek hiányzókkal
2014. február 26. szerda, 08:09
Írta: Administrator   

U15-ös csapatunk hazai környezetben fogadhatta ellenfeleit az elitkör első fordulójában. A sérült, rehabilitáción levő és beteg játékosok létszáma előre vetítette a három mérkőzés végeredményét. Ennek ellenére is volt esélye csapatunknak mérkőzést nyerni, de a szekszárdiak ellen kiharcolt 17 pontos előny sem volt elegendő a végjátékban. A fehérváriak ellen is meg volt a sanszunk, de a végére itt is elfáradtunk. A Vasas ellen pedig 17-14 után roppantunk össze. Teljes csapattal két mérkőzést bztosan hoztak volna fiataljaink.

Eredmények:

UNI Győr SZKA-Szekszárd 71-82 (21-15, 26-17, 13-29, 11-21)

Győr: Dénes 2, Komlósi 11, Galba 16, Baffy, Tamás, Csonka 4, Wunder 2, Takács 12, Chroméj 7, Biczó, Gede 6, Szeitz 11.

UNI Győr SZKA-Fejér Kosársuli SE 49-56 (16-9, 15-17, 6-16, 12-14)

Győr: Dénes 4, Komlósi 9, Galba 7, Baffy 3, Tamás, Csonka, Wunder 2, Takács 5, Chroméj 5, Biczó 4, Gede 4, Szeitz 8.

Vasas Aakadémia-UNI Győr SZKA 106-33 (35-14, 18-6, 34-5, 19-8)

Győr: Dénes 2, Komlósi 2, Galba 11, Baffy , Csonka 6 , Wunder , Takács , Chroméj 6, Biczó 4, Gede , Chapó 2, Kovács. Edző: Fűzy-Antolovics Adél, Balogh Gyula.

Fűzy-Antolovics Adél: - Sérülésből visszatérő játékosokkal megtűzdelve vágtunk neki a fordulónak. Ráadásul még Tamás Anna és Szeitz Krisztina is csatlakozott a sérültekhez. Mindkettőjüknek a bokája rándult meg. Nagy meglepetés nem is következett be, sajnos három vereséggel végeztünk. Örülök, hogy Csonka Enikőn és Galba Eszteren látszik az edzésmunka. A sérülteknek minél előbb fel kell épülni, hogy a következő fordulóban már száz százalékkal tudjanak játszani.

Nyomtatás E-mail
Hajszálra a döntőtől
2014. február 26. szerda, 08:05
Írta: Administrator   

Akadémiai csapatunk Budapestre utazott kedden, hogy a juniorbajnokság keresztjátékában a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia ellen kiharcolja az országos döntőbe kerülést. A páros mérkőzés első találkozóját rendezték, ahol játékosaink megismételték a vasárnapi eredményt. Ahogy vasárnap az MTK-t, úgy most a kőbányaiakat vertük 91-56-ra. A mérkőzés középső szakaszában szépen összeállt a védekezésünk és megfelelő előnyt szereztünk a hazai visszavágóra. A "légelhárítás" jól működött, 12-szer takartuk be az ellenfél dobási kísérletét. Nagy Rebus ismét szenzációsan játszott, míg Dobronyi Kitti végre ismét az őszi formájában tündökölt. Horváth Kriszti 28 pontjával a legeredményesebb játékosunk lett. 

Eredmény:

Zsíros Tibor KA-Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr 56-91 (23-24, 8-25, 8-22, 17-20)

Győr: Simon 7, Nagy 14, Török Á. 10, Csíkász 5, Dobronyi 10, Ayana 2, Horváth 28/12, Kuller 6, Török B. 2, László 7. Edző: Gálos László, Sándor Zsuzsa.

Gálos László: - Az eredmény nem tükrözi, milyen kemény csata volt ez a mérkőzés. Jóleső érzés látni, hogy a test-test elleni harcokat rendre megnyerjük. A szabad labdákért sokkal nagyobb elánnal megyünk, mint ezelőtt egy esztendővel. A védekezésbeli kommunikációnak köszönhetően pedig jól szűrjük meg az ellenfelek támadásait. A kontrák sebessége is sokat javult. Már csak egy ici-pici lépés választ el bennünket a döntőtől. Biztos vagyok benne, hogy a jövő héten ezt is meglépjük.

Nyomtatás E-mail
Átrobogtunk az MTK-n
2014. február 24. hétfő, 09:50
Írta: Administrator   

Kadettcsapatunk az MTK együttesét fogadta a kiemelt bajnokság középdöntőjében. A mérkőzés nagyon fontos volt az országos döntőbe kerülés szempontjából. Emiatt az előző napokban válogatott játékosaink terheléséből visszavettünk, amit ellenállhatatlan játékkal meg is háláltak. Török Ági és Horváth Kriszti több pontot szerzett, mint az MTK összesen. Ági csúcsot döntött, ilyen statisztikát nem nagyon láthattunk még, 31 pont, 11 lepattanó 9-9 szerzett labda és kiharcolt fault, 7 gólpassz, 48 IBM pont! László Boró és Nagy Rebus is hasznosan játszott. Rengeteget dolgoztak ők is a győzelemért. Csapatunk végig agresszív letámadó védekezést játszott, ami nem ízlett a budapesti hölgykoszorúnak. Az agresszív védekezésből pedig szebbnél szebb támadásokat vezettünk.

Eredmény:

Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr-MTK 91-56 (26-12, 17-9, 25-21, 23-14)

Győr: Szammer, Nagy 13, Török 31, Szűts 6, Horváth D., Csíkász, Ayana, Viniczai 2, Horváth K. 26/9, Koch 1, László 12. Edző: Gálos László, Fűzy-Antolovics Adél.

Gálos László: - Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, ezt emeltük ki a legfontosabbnak a hétre. Jó volt látni, milyen erő van a csapatunkban. Fizikailag bedaráltuk ellenfelünket. Emellett a kosárlabda játék szinte minden szépségét felvonultattuk a negyven perc során. Válogatottjaink nyolcvankét pontot szórtak a rengeteg szerzett labda mellett. Ismét jóleső érzés volt a csapat edzőjének lenni. Vége van, elmúlt, most már a keddi junior mérkőzésére kell összpontosítani. A páros küzdelemnek nem kisebb a tétje, mint a döntőbe kerülés.

Nyomtatás E-mail
Parádés játék, könnyed győzelem
2014. február 24. hétfő, 09:47
Írta: Administrator   

Akadémia csapatunk Zalaegerszegre utazott, hogy az NB I/B alapszakaszának utolsó előtti mérkőzését lejátssza. Ellenfelünk eddig egy győzelmet szerzett, míg a mieink nyolcat. A mérkőzésre nem utazott el Horváth Kriszti, Nagy Rebus és László Boró, akiket a kadettmérkőzésre pihentettük. A keddi mérkőzésen megsérült Kovács Vanessza sem volt tagja az utazó keretnek. Kicsit nehezen indult a pontszerzés, de aztán az utolsó két percben megszórtuk a hazaiakat. Az egész pályás letámadás egyre jobban és szervezettebben működött. A megfelelő agresszivitásnak köszönhetően tetszőlegesen szereztük a pontjainkat. A negyven percen át zónázó zalaiak nem tudtak komoly ellenállást kifejteni. A remek csapatmunka mellett kiváló egyéni teljesítményeknek is örülhettünk. Simon Cinti 25, Szűts Bogi 20 (70 százalékkal), Török Ági 17 pontja (70 százalékkal) mindenképpen kiemelést érdemel.

Eredmény:

Zala Volán II-Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr 60-102 (18-33, 13-10, 10-29, 19-30)

Győr: Simon 25/12, Viniczai 4, Török Á. 17, Szűts 20, Csíkász 14, Dobronyi 6, Ayana, Horváth D., Kuller 6, Török B. 10. Edző: Gálos László, Sándor Zsuzsa.

Gálos László: - Több szempontból volt fontos ez a mérkőzés. Célunk az volt, hogy az utóbbi időben gyengélkedő, bizonytalan játékosainkat visszatérítsük a helyes mederbe, valamint elővegyük az egészpályás letámadásunkat. Mindkettőt sikerült jó színvonalon megoldanunk. Gratulálok a csapatnak a mérkőzésen nyújtott odaadó magatartásukért.

Nyomtatás E-mail
Kazinczys siker
2014. február 24. hétfő, 09:43
Írta: Administrator   

A Kazinczy Ferenc Gimnázium V. korcsoportos kosárcsapata Sopronban az Eötvös Gimnázium vendégeként lépett pályára. Akadémistáink nem kímélték a vendéglátókat és a második félidő elején beállították a 40 pontos különbséget. Itt pedig a szabályok értelmében vége a küzdelemnek. Lányaink a második akadályt is könnyedén vették. A soproni Berzsenyi Gimnázium csapatával kell megküzdenünk a megyei döntőben. A győztes már bejut az április 25-27. között rendezendő győri országos döntőbe.

Eredmény:

Eötvös-gimnázium-Kazinczy-gimnázium 18-58 (10-25, 8-25, 0-8)

Kazinczy: Szammer 2, Tamás, Török 9, Szűts 6, Csíkász 4, Galba 2, Ayana 13, Horváth 7, Takács 4, Koch 2, László 6. Edző: Gálos László.

Gálos László: - Az igazán komoly mérkőzések most jönnek majd. Örülök, hogy a rövidített játék ellenére mindenkinek sikerült játéklehetőséget biztosítanom. Több olyan momentum is volt, ami miatt kár lett volna kihagyni ezt a soproni kirándulást. Tamás Anna és Török Ági is felejthetetlent nyújtott. Gratulálok a lányoknak a mérkőzésen nyújtott hozzáállásért, méltón képviselték iskolájukat.

Nyomtatás E-mail
Könnyűlovasság kontra nehéztüzérek
2014. február 24. hétfő, 09:41
Írta: Administrator   

AZ NB I/B-ben egy félidőn át bírtuk a fejenként 15-25 kg-os súlykülönbséget. A sok ütközésben felőrlődtünk fizikailag és pszichésen is. Irányító poszton nem nyújtottunk maradandót. Horváth Kriszti korai kipontozódása és Simon Cinti gyenge teljesítménye rányomta bélyegét a második félidőre. Pozitív élmény volt látni Nagy Rebus bátor és eredményes bedobó játékát és László Boró küzdelmét a palánkok alatt. Újabb jubileumnak is örülhettünk Horváth Kriszti is százados lett a lepattanó labdák megszerzésében.

Eredmény:

Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr-Tatabányai KC 49-71 (18-26, 14-12, 7-17, 10-19)

Győr: Simon 1, Nagy 10, Török Á. 9/3, Kovács, Csíkász 2, Dobronyi, Ayana, Horváth 13/3, Kuller 7, Török B. 3, László 2. Edző: Gálos László, Sándor Zsuzsa.

Gálos László: - Az ilyen mérkőzésekért indultunk ebben a bajnokságban. A rutin és a súly elleni küzdelmet meg kell tanulni tanítványainknak. Az A csoportban ugyanekkora, de sokkal jobb fizikumban levő játékosok ellen kell majd kosarazni. Egy félidőt bírtunk, aztán felőröltek bennünket. Nagy Rebusnak gratulálok, ez A csoportos teljesítmény volt.

Nyomtatás E-mail
Jól szereplő tinik
2014. február 24. hétfő, 09:29
Írta: Administrator   

 

Az MKOSZ közzétette az összes eredményt, most már hivatalosan is a tabella 7. helyén áll tinicsapatunk az alapszakasz után. Betegséghullám előzte meg zalaegerszegi kiruccanásunkat. Kicsit tartottunk tőle, hogy nem a legjobb formában játszunk majd a hazaiak ellen, ugyanis az első mérkőzés megnyerése volt igazán fontos. Blasek Réka, László Dóra és Rozmán Lilla belázasodott, Téringer Lili pedig még nem volt teljesen egészséges a mérkőzés napján. A stabil szülői szurkolótábor ismét velünk tartott, erőteljes biztatásuk kiváló hatással volt lányainkra, mely rögtön a ZTE elleni mérkőzés elején meg is látszott. Villámrajtot vett a csapat, a védekezésünk kiválóan működött, Zágoni Kata pedig egymaga 17 pontot szórt az első negyedben! A továbbiakban Téringer Lili, Rácz Roza volt rendkívül eredményes, de a többiek is remekül látták el védő-támadó feladataikat. A biztos vezetés tudatában az utolsó negyedben egy kicsit már rápihentünk a következő mérkőzésre, ezért nem nőtt tovább a különbség.

Eredmények:

UNI-Széchenyi KA Győr–Zala Volán TE 73–51 (26–6, 18–13, 16–14, 13–18)

Győr: Pozsgai Dóri 6, Szabó Angi 7/3, Király Anna, Weisz Franciska 5, Téringer Lili 15/3, Szirony Dorina 4, Pollreisz Anna, Takács Hanka 5, Németh Bori 2, Rácz Roza 12, Zágoni Kata 17.

Fél óra szünet után a Vasas volt a következő feladat, nekik az első mérkőzésük volt a tornán. Az első negyedben még tartottuk magunkat, a második és a harmadik negyedben a sok eladott labdánkat pontra váltotta az ellenfél, védekezésünk szétesett, de a negyedik negyed megint remek játékot hozott a részünkről. Téringer Lilit már nem lehetett tovább terhelni, Király Anna fájós bokával vállalta a játékot, Szabó Angi háta sem volt rendben. Pozsgai Dóri hátára vette a csapatot, hozzá csatlakozott Rácz Roza, később Szabó Angi és Szirony Dorina is. Az eredmény nem türközi a két csapat közötti különbséget. Összességében célunkat teljesítettük, gratulálunk a csapat minden tagjának és köszönjük a szurkolást, hatalmas támogatás ez játékosnak, edzőnek, egyesületnek egyaránt.

Vasas–UNI-Széchenyi KA Győr 88–50 (20–12, 21–9, 31–9, 16–20)

Győr: Pozsgai Dóri 13, Szabó Angi 10, Király Anna 1, Weisz Franciska 4, Téringer Lili 2, Szirony Dorina 9, Pollreisz Anna, Takács Hanka 2, Németh Bori, Rácz Roza 9, Zágoni Kata.

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 24