CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail
Ketten az EB-n
2017. július 04. kedd, 11:22
Írta: Administrator   

Kijelölte a hét végén kezdődő portugáliai U20-as leány Európa-bajnokságra a magyar válogatott 12-es keretét Cziczás László, a csapat szakvezetője.

A keretbe klubunkból két játékos, Markó Dorina és Török Ágnes került be.

A magyar U20-as válogatott Franciaországgal, Bosznia-Hercegovinával, valamint Szlovéniával van egy csoportban.

A teljes keret: Aho Nina, Bach Boglárka, Benke Sára, Dubei Debóra, Markó Dorina, Kiss Angelika, Kocsis Fanni, Kuttor Enikő, Studer Ágnes, Török Ágnes, Tóth Tímea, Weninger Virág.

Lányaink szombaton 19.30 órától a csoport legnagyobb esélyesének számító francia válogatott ellen kezdik meg EB-szereplésüket.

Nyomtatás E-mail
Három korosztály a döntőben
2017. június 25. vasárnap, 16:45
Írta: Kisalföld   

Ilyen jól még nem szerepelt a győri női kosárlabdázás hátországa, mint idén. Noha a Széchenyi Akadémiában nem az eredmény a legfontosabb, azért az mindenképpen elismerést érdemel, hogy három korcsoportban is az ország legjobb nyolc csapata közé jutott a győri. Közülük az U13-as a dobogóra is felállhatott.

Bővebben...
Nyomtatás E-mail
Egy ponton múlt a továbbjutás
2017. június 20. kedd, 21:34
Írta: Administrator   

Csapatunk 49-48-ra kikapott Olaszországtól a csehországi Európa-bajnokságon, ezzel nem jutott be a legjobb nyolc közé. A lányok nagyot küzdöttek, a harmadik negyedben jelentős hátrányból fordítottak. A nagyszünetben 29-21 volt az olaszoknak, de egy 19-5-ös szakasszal 40-34-es vezetésünkről kezdődött a zárófelvonás. A hajrában már a olaszok vezettek egy-két ponttal, a végén bő 10 másodpercünk volt, ám Vandersloot passza rossz volt Krivacevicnek, így kosárra sem tudtunk dobni, ami egyet jelentett a vereséggel. Ettől függetlenül a válogatott minden dicséretet megérdemel a mai, és az egész Európa-bajnokságon mutatott helytállásáért.

"Nagyon sajnálom, küzdöttünk, hajszálra voltunk a győzelemtől, de ezek szerint egy ponttal jobb volt az olasz csapat, így ők mennek tovább, mi pedig mehetünk haza. Ennyire közel még nem voltunk a nyolchoz. Büszkék lehetünk magunkra, mert ez egy jól sikerült EB volt, ugyanakkor most nem tudok ennek örülni" - mondta Krivacevic Tijana.

A csoportkörben Spanyolországtól 62-48-ra, Ukrajnától 84-72-re kapott ki a válogatott, a házigazda cseheket pedig 74-70-re legyőzte.

Klubunk játékosai közül Simon Zsófia összesen 88 percet játszott, ezeken 18 pont és 12 lepattanó volt a mérlege. Varga Zsófia az első két meccsen nem kapott lehetőséget, majd az ukránok és az olaszok ellen összesen 9 percet töltött a pályán, ami alatt 2 pontot és 1 lepattanót szorgoskodott össze. Nyári szerzeményünk, Krivacevic Tijana 89 perc alatt 33 pontig és 19 lepattanóig jutott, s a spanyolok, valamint az olaszok ellen is a magyar csapat legeredményesebb játékosa lett.

Nyomtatás E-mail
Átadták Adyváros új kosárpályáját
2017. június 15. csütörtök, 12:38
Írta: Szabó Gábor/Kisalföld   

Ma délelőtt több száz gyerek vehette birtokba Adyváros új kosárlabdapályája a Kodály Zoltán utca és az Ifjúság körút közötti zöldterületen. A győri önkormányzat és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) közös beruházása bruttó 25 millió forint taós és támogatói forrásból valósult meg. Emellett a város kilencmillióból szépítette meg a környéket és építette ki a pálya világítását, valamint a 24 órás, rendőrséghez bekötött kamerarendszert.

Az avatáson a Széchenyi Kosárlabda Akadémia gyerekei, a Móra- és a Fekete-iskola diákjai is jelen voltak. Az első kosarat azonban Borkai Zsolt polgármester dobta, utána viszont már a jövő kosárlabdázóié volt a terep.
A város első embere beszédében elmondta: továbbra is nagyon fontosnak tartja a város az ehhez hasonló létesítményeket, ezért minden eszközzel támogatnak minden olyan beruházást, mely egy adott városrész fejlődését, sportolási lehetőségének javítását szolgálja.

Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere hozzátette: reményei szerint nemcsak iskolai időben a diákok, hanem mások is használják majd a pályát, mely egyrészt szabványméretű kosárlabda-, keresztben pedig négy streetballpályából áll.

Fűzy András, a CMB Cargo-UNI Győr társadalmi elnöke az MKOSZ elnökségi tagja azt emelte ki, hogy az országos szövetség kiemelt projektként kezel minden ilyen kezdeményezést, s nagy öröm számukra, hogy rövid időn belül már a második ilyen színvonalú pályával bővült Győr. A Bercsényi ligeti kosárpályát tavaly novemberben adták át. A klubvezető kiemelte, a város az elmúlt években is a pénzbeli támogatás mellett olyan rendezvények megrendezéséhez biztosította a feltételeket, mint a női és a férfi Magyar Kupa vagy két éve a női Európa-bajnokság középdöntőjének egyik csoportja.

Az eseményen ott volt Völgyi Péter, a CMB Cargo-UNI Győr vezetőedzője és Laklóth Anna csapatkapitány. Utóbbitól a gyerekek pillanatok alatt elkapkodták a csapatról készült posztereket.

Fotó: Béres Márton

Nyomtatás E-mail
Bíznak a továbbjutásban
2017. június 12. hétfő, 17:26
Írta: Administrator   

Stefan Svitek kihirdette 12-es keretét a pénteken kezdődő csehországi Európa-bajnokságra. Nagy örömünkre klubunkból Simon Zsófia, Varga Zsófia és a következő szezonban nálunk játszó Krivacevic Tijana is ott lesz a kontinenstornán. Közülük Simon és Krivacevic beszélt az EB-esélyekről.

- Nehéz négyesbe kerültünk, a rendező csehekkel, a hosszú évek óta az egyik legjobb európai csapatnak számító spanyol válogatottal, valamint a selejtezőkön az Európa-bajnoki címvédő, olimpiai harmadik szerbeket oda-vissza legyőző ukránokkal. Egyelőre a saját játékunkat próbáljuk összerakni, nyilván ahogy közeleg az EB, úgy esik majd egyre több szó az ellenfelekről. A selejtezőkön kialakult egy egység, jó a hangulat a csapatban, ez pedig sokat segíthet. Játszottunk jó néhány felkészülési mérkőzést, bízom benne, hogy a csoportból tovább tudunk jutni - mondta Simon Zsófia.

- Lehet mondani, hogy erős a csoport, de az Európa-bajnokságon már nincs gyenge csapat, így nincs gyenge csoport sem. Úgy gondolom, a mi négyesünkből a spanyolok kiemelkednek, mi az ukránokkal és a házigazda csehekkel fogunk csatázni a továbbjutásért. A selejtezőkön összeállt egy jó szellemű és egységes társaság, Székesfehérváron is ilyen szellemben végeztük a munka. Vandersloot később csatlakozott hozzánk. Úgy gondolom, a csapaton nem lesz akkora nyomás, mint két éve a hazai rendezésű Európa-bajnokságon volt. Úgy érzem, szerencsés a tapasztaltabb és a fiatal játékosok aránya a keretben. Első lépésben jó lenne továbbjutni a csoportból - vélekedett Krivacevic Tijana.

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 211