CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail

Bíznak a továbbjutásban

2017. június 12. hétfő, 17:26
Írta: Administrator   

Stefan Svitek kihirdette 12-es keretét a pénteken kezdődő csehországi Európa-bajnokságra. Nagy örömünkre klubunkból Simon Zsófia, Varga Zsófia és a következő szezonban nálunk játszó Krivacevic Tijana is ott lesz a kontinenstornán. Közülük Simon és Krivacevic beszélt az EB-esélyekről.

- Nehéz négyesbe kerültünk, a rendező csehekkel, a hosszú évek óta az egyik legjobb európai csapatnak számító spanyol válogatottal, valamint a selejtezőkön az Európa-bajnoki címvédő, olimpiai harmadik szerbeket oda-vissza legyőző ukránokkal. Egyelőre a saját játékunkat próbáljuk összerakni, nyilván ahogy közeleg az EB, úgy esik majd egyre több szó az ellenfelekről. A selejtezőkön kialakult egy egység, jó a hangulat a csapatban, ez pedig sokat segíthet. Játszottunk jó néhány felkészülési mérkőzést, bízom benne, hogy a csoportból tovább tudunk jutni - mondta Simon Zsófia.

- Lehet mondani, hogy erős a csoport, de az Európa-bajnokságon már nincs gyenge csapat, így nincs gyenge csoport sem. Úgy gondolom, a mi négyesünkből a spanyolok kiemelkednek, mi az ukránokkal és a házigazda csehekkel fogunk csatázni a továbbjutásért. A selejtezőkön összeállt egy jó szellemű és egységes társaság, Székesfehérváron is ilyen szellemben végeztük a munka. Vandersloot később csatlakozott hozzánk. Úgy gondolom, a csapaton nem lesz akkora nyomás, mint két éve a hazai rendezésű Európa-bajnokságon volt. Úgy érzem, szerencsés a tapasztaltabb és a fiatal játékosok aránya a keretben. Első lépésben jó lenne továbbjutni a csoportból - vélekedett Krivacevic Tijana.