CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail

Előnybe kerültünk

2017. április 06. csütörtök, 16:03
Írta: Administrator   

CMB Cargo-UNI Győr-DVTK 74-57 (24-9, 16-15, 12-18, 22-15)

Győr, NB I-es rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés, 400 néző. V.: Kapitány, Jakab, Fodor.

UNI Győr: KIESEL 18/12, LAKLÓTH 8/6, Likhtarovic 7/3, Varga Zs. 5, GOREE 28. Cs.: Simon Zs. 8/6, Kovács V., Török Á., Edző: Völgyi Péter.

DVTK: Czank 3, Rasheed 12/3, RUFFIN-PRATT 17/6, Szécsi 3/3, Jovanovic 10/3. Cs.: Tomlinson 2, HORVÁTH B. 10/6, Győri, Adamecz. Edző: Maikel Lopez.

A mérkőzés előtt rendezte klubunk a hagyományos Nyuszi-kupát, melyen rekordszámú gyerek, 156 vett részt az 1-2. osztályosok számára meghirdetett sorversenyen. A mindenkinek járó aranyérmet és nyuszicsokit a felnőttcsapat tagjai adták át.

Talán a gyerekek lelkesedéséből is ragadt át a játékosokra az elején, mert villámrajtot vettünk, 10-2-nél időt is kért a vendégek mestere. A negyed második felében Kieseltől esett be egy fontos tripla, így továbbra is nagyobb volt az előnyünk (16-7). Simon Zsófi hármasával pedig már tíz lett közte (19-9). Rövid kosárszünetet Varga Zsófi tört meg egy nem tül könnyű duplával, így egyre megnyugtatóbb volt az előnyünk (21-9), mely a negyed végére Laklóth újabb triplájával tovább nőtt (24-9).

A második tíz perc Simon Zsófi két sikeres büntetőjével kezdődött, majd Goree kosarával folytatódott (28-9). Goree küzdött meg egy újabb labdáért, majd távolabbról is eredményes volt, több mint húszpontosra növelve az előnyt (32-9). Két triplával közelített a DVTK, Völgyi Péter időt is kért. Kiesel egy hármassal jelentkezett a folytatásban, Laklóthé viszont időn túl esett be. Szerencsére a Diósgyőt továbbra sem dobott jól, s a lepattanózásban is nagyon vezettünk (22-11). Állandósult a húsz pont körüli különbség, a félidő hajrájában négy pontot dolgozott le ebből a DVTK (40-24).

A szünetben adtuk át az Euroliga-meccsekre meghirdetett szurkolói verseny győztesének a díjat, a 100 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt a győri Fekete-iskola kapta, akiknek Piszker Tibor testnevelő volt a kísérőjük.

A harmadik negyed első kosarat a vendégek szerezték két perc után. Egy diósgyőri tripla után Kiesel és Goree szerzett egy duplát, Jovanovic viszont ismét hárompontost szerzett, Rasheed kosara után pedig már csak tíz pont volt közte (44-34). Pár perccel később pedig már csak nyolccal vezettünk (46-38). Völgyi Péter időkéréssel próbálta nyugtatni a csapatot. Goree jókor törte meg a csendet egy távoli duplával. A zárónegyed előtt tíz ponttal vezettünk (52-42).

Diósgyőri tripla vezette fel az utolsó tíz percet, majd Rasheed faraghatott volna még a különbségből, de kihagyta a ziccert, majd szándékost ítéltek ellene. Varga az egyik büntetőt kihagyta, s az akcióból sem voltunk eredményesek. Simon Zsófi szerzett fontos triplát (56-45). Kosárra kosár volt a forgatókönyv, ami nekünk kedvezett. Goree kosara nagyon kellett (62-49). Négy perccel a vége előtt 64-50-nél időt kért Maikel Lopez. Laklóth büntetőjével nőtt tovább az előny valamivel több mint három perccel a vége előtt. Kiesel kosarat szerzett, majd kiharcolt magának egy faultot, Völgyi Péter időkérése után mi hozhattuk a labdát 67-51-nél. Gyakorlatilag a meccs zsebben volt, a hátralévő időben már nem is tudott mit csinálni a DVTK, így a vasárnapi párharc előtt 1-0-ra vezetünk.

Völgyi Péter: - Már a meccs előtt megfogyatkozott a rotációnk, egyelőre nem tudjuk, mi van Hruscaková térdével. Szerencsére azonban ez sem tört meg bennünket, harcosan, csapatként játszottunk, s megérdemelten szereztünk előnyt.

Maikel Lopez: - Gratulálok a győrieknek, az első perctől jól játszottak, nekünk csak felvillanásaink voltak. A játékvezetők felfogása sem nekünk kedvezett.

Cyesha Goree: - Büszke vagyok a csapatra. Nagyon jól védekeztünk, mindenképpen szerettünk volna visszavágni az alapszakasz során elszenvedett két vereségért. Örülök, hogy ez most sikerült, s szeretnénk vasárnap is nyerni.

Varga Zsófia: - Úgy érzem, az első pillanattól kezdve kézben tartottuk a mérkőzést, s akkor sem ijedtünk meg, mikor feljött a Diósgyőr, sőt, a szünetben beszéltük is, hogy várható, hogy jobban dobnak majd. Fárasztó időszakban vagyunk, ezért is lenne fontos vasárnap lezárni a párharcot, hogy több időnk legyen pihenni.