CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Kiesel várakozásai
Írta: Administrator   
2017. március 17. péntek, 09:29

Csapatunk amerikai irányítója, Brianna Kiesel bekerült az Atlanta Dream keretébe, azaz ismét pályára léphet majd a WNBA-ben. Erről és a szezon hátralévő időszakáról kérdeztük Brie-t.

"Nagy várakozással tekintek az atlantai lehetőség elé. Örülök, hogy ismét alkalmam lesz bizonyítani a WNBA-ben, mely folyamatosan fejlődő liga, sok fantasztikus játékossal, akik közül néhánnyal együtt játszhatok, de még többen lesznek az ellenfelek között. Komoly kihívás ez, de állok elébe. Ami a magyar bajnokságot illeti, itt is sok a jó csapat, melyek komoly versenyre késztetnek bennünket. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy itt játszhatom, s büszke vagyok a csapattársaimra is. A meccseken a legfontosabb, hogy igazi csapatként és keményen játsszunk, így a bajnokságban és a Magyar Kupában is előkelő helyen fejezhetjük be a szezont" - mondta el játékosunk.

 
Kialakult a négyes döntő mezőnye
Írta: Administrator   
2017. március 16. csütörtök, 15:28

Kialakult a négyes döntő mezőnye az Euroligában. Érdekesség, hogy három csapat is a mi csoportunkból került ki.

Az április 15-i elődöntőben a csoportunkat megnyerő orosz Dinamo Kurszk a nyolcas harmadik helyén végzett cseh USK Prahával, míg a csoportunkban második török Fenerbahce a másik ágat megnyerő orosz Jekatyerinburggal találkozik.

A bronzmeccset és a finálét másnap rendezik.

A negyeddöntő eredményei: Kurszk–Bourges (francia) 76–71, 104–92; USK Praha–Orenburg (orosz) 57–80, 64–55, 70–57; Fenerbahce–Avenida (spanyol) 78–68, 66–76, 87–80; Jekatyerinburg–Schio (olasz) 92–47, 102–67.

 
Még minden nyitott
Írta: Administrator   
2017. március 14. kedd, 20:40

A hétvégi meccseken alaposan összekuszálódtak a szálak az alapszakaszban. Azzal, hogy a Sopron a Diósgyőr, a PEAC pedig a ZTE vendégeként kapott ki, azt jelenti, hogy csapatunk - amennyiben most szombaton az MTK, jövő szombaton pedig a Vasas ellen hozza a kötelezőt - vagy a második vagy a harmadik helyen zárja a bajnokság első körét.

A zárófordulóban az Uniqa-Sopron a PEAC-ot fogadja, s ha Sterbenz László csapata győz, akkor a címvédő négy vereséggel fejezi be az alapszakaszt, a pécsieknek pedig hat lesz, azaz Sopron, UNI Győr, PEAC lesz a sorrend a második-harmadik-negyedik helyen. Ha a vendégek győznek, akkor az a helyzet áll elő - továbbra is feltételezve a mi két győzelmünket -, hogy három csapat áll majd egyaránt öt-öt vereséggel. A hármas holtverseny pedig nekünk kedvezne, mert mi kétszer vertük a Sopront, egyszer a PEAC-ot, s így másodikok leszünk, a PEAC-nak abban az esetben 2-2 lenne a minitabellán a mérlege, s a harmadik helyről vágnak neki a rájátszásnak, míg a tavalyi bajnok 1-3-mal negyedikként zár.

A Szekszárd még bekeverhet, de arra gyakorlatilag semmi esély nincs, hogy hazai környezetben kikapjon az utolsó előtti BEAC-tól.

Ha a második helyen végzünk, akkor a ZTE lesz az ellenfelünk a nyolcban, s továbbjutás esetén a Péccsel elődöntőzünk, ha pedig a harmadik helyen fejezzük be az első kört, akkor a Diósgyőr jön velünk szembe a negyeddöntőben, s négy között pedig a Sopront kell vernünk a fináléért.

Szóval még minden nyitott, ráadásul a playoff kezdetéig még lesz egy Magyar Kupa nyolcas döntő is, ahol elsőként a Szekszárddal mérkőzünk. Bízunk benne, hogy sokkal frissebben vissza tudunk vágni a Tolna megyeieknek a legutóbbi hazai bajnoki vereségért.

 
Kikaptunk Cegléden
Írta: Administrator   
2017. március 04. szombat, 17:38

Cegléd-CMB Cargo-UNI Győr 70-68 (13-17, 22-19, 19-14, 16-18)

Cegléd, 400 néző. V.: Földházi, Gorka, Minár.

Cegléd: MEDGYESSY 30/9, Kányási, Nagy-Bujdosó 7/3, SKORIC 24/3, Kobolák. Cs.: Katona 9/3, Ruttner, Serbán. Edző: Cziczás László.

UNI Győr: Kiesel 9, Varga Zs. 6, LIKHTAROVIC 20/9, Török 4, GOREE 11. Cs.: Laklóth, Simon Zs. 18/9, Markó, Kovács V. Edző: Völgyi Péter.

Bővebben...
 
Cegléden kell győzni
Írta: Administrator   
2017. március 03. péntek, 17:46

Alaposan megnehezítette a saját dolgát csapatunk azzal, hogy múlt héten hazai pályán elveszítette a Szekszárd elleni rangadót. Így gyakorlatilag elveszítette annak esélyét, hogy megnyerje az alapszakaszt, s viszonylag könnyű ágon jusson be a négy közé. A cél most nem lehet más, mint a harmadik hely megszerzése, ehhez pedig a szombaton 17 órakor kezdődő meccsen nyerni kell Cegléden.

„Egyértelműen ez a célunk. Remélem, sikerül begyűjteni a két pontot. Bízom benne, hogy valamivel frissebbek leszünk, mint legutóbb, bár vannak kisebb sérüléseink, de ez a helyzet a Cegléddel is, mely várhatóan emiatt gyorsabb játékot játszik majd, mint szokott, de ha a kulcsembereit kikapcsoljuk, akkor hozható a mérkőzés” – mondta vezetőedzőnk, Völgyi Péter.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 248