Szombaton a második mérkőzéssel folytatódik a női magyar bajnoki döntő, miután csapatunk, a SERCO UNI Győr 75-62-es vereséget szenvedett a DVTK – Hun-Therm otthonában szerda este. Csapatunk szűk rotációval dolgozva is alaposan megnehezítette a miskolciak dolgát, és bátor játékot bemutatva, emelt fejjel veszítette el a mérkőzést. A szombaton 19:30-kor kezdődő mérkőzés előtt Cziczás László vezetőedző, valamint Hegedűs Janka és Gyöngyösi Janka mondták el véleményüket.

 

Cziczás László: Egyik szemünk sír, a másik nevet. A vereség miatt nem vagyunk felhőtlenül boldogok, viszont a jobbik rész, az az, hogy nagyon sok olyan dolgot elvégeztünk, amit elterveztünk, de még mindig nem eleget. Talán a szakmai stábnak elég lesz ez a másfél nap, ki tudjuk elemezni, hogy még min szeretnénk javítani és változtatni. Továbbra is nehéz helyzetben vagyunk, de küzdeni fogunk az utolsó leheletünkig!

Hegedűs Janka: Nehéz mérkőzés lesz a szombati, olyan szempontból főleg, hogy meg vagyunk kicsit fogyatkozva. Azt gondolom, hogy pont emiatt, mivel nincs rajtunk nyomás, könnyen tudjuk játszani a szervezett játékot, amit az edzőink kérnek, ezzel együtt pedig bennünk van a győzelem esélye is. Próbáljuk élvezni a játékot, és felszabadultan játszani. Ott pokoli hangulat várt minket, remélem, hazai pályán is hasonló jó hangulatban, szurkolóink előtt tudunk egyenlíteni a párharcban.

Gyöngyösi Janka: Úgy gondolom, mindenki büszke lehet magára, mert hatalmas küzdést mutattunk a DVTK Arénában tegnap este, és bár kevesen voltunk, mégis sikerült meglepni ellenfelünket. Támadó játékunkban kiemelném a dobószázalékunkat, amit reméljük sikerül hazai pályán is megtartani. Védekezésben ki kell javítanunk a hibákat, hogy még kiélezettebb legyen a párharc, illetve hogy még jobban megnehezítsük a Diósgyőr dolgát. Bízunk egymásban és mondhatom mindenki nevében, hogy ki szeretnénk egyenlíteni a párharcot hazai pályán. Várjuk a szurkolókat, és számítunk rájuk, mert hatalmas szükségünk lesz a bíztatásra.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina