(Magyar) Menekülés a győzelembe

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Csapatunk csütörtökön a tévéközvetítés miatt a szokottnál egy órával korábban, 17 órakor fogadja az Európa-kupa J csoportjának 4. fordulójában a francia Saint-Amand együttesét fogadja. Három héttel ezelőtt Franciaországban 77-70-re győztek a házigazdák, akik aztán két szoros meccset vesztettek idegenben. Jelen pillanatban a csoport úgy áll, hogy a belga Namur három győzelemmel vezeti a négyest, mögötte a másik három csapat – a két gárda mellett a szintén francia Nantes Reze a kvartett tagja – egyaránt egy győzelemmel és két vereséggel áll. Mindez azt jelenti tehát, hogy a győztes lépéselőnybe kerül riválisával szemben.

Fűzy András társadalmi elnök nemes egyszerűséggel a többek között Sylvester Stallone nevével fémjelzett film címéhez hasonlította a meccs fontosságát, azaz menekülés a győzelembe.

Völgyi Péter vezetőedző először az első meccs tapasztalatairól beszélt: „Van törleszteni valónk ellenfelükkel szemben, mert bár jól kezdtünk kint, de a hárompontosokkal a szünetre feljöttek, a harmadik negyedben pedig el is léptek tőlünk. A végén pontosabb támadójátékkal és jobb büntetőzéssel lehetett volna még szorosabb a vége, akár fordíthattunk is volna, de ez nem jött össze.”

Hogy mi kell a sikerhez, arról a következőket mondta az edzőnk: „Leginkább a külső dobásokat kell megakadályoznunk. A Namur is hasonló fegyverrel élt, ellenük ez jól megoldottuk, a védekezés más területén hibáztunk. Elsősorban a kettő-kettő elleni védekezésben kell javulnunk. A lányok egyébként tudatában vannak a találkozó fontosságának, bízom benne, egységesen játszva sikerül hazai pályán győznünk.”

Völgyi Péter hozzátette: a csoport rendkívül kiegyensúlyozott, a négy csapat tudása nagyon közel van egymáshoz, apróságok döntenek, így a hazai pálya előnyét mindenképpen ki kell használni.

Cseh játékosunk, Kamila Sztepanova francia bajnokként érkezett hozzánk: „Ismerem az ellenfelet, a francia csapatokhoz hasonlóan erőteljes kosárlabdát játszik, ha fel tudjuk velük venni a versenyt, akkor nyerhetünk.”

A válogatottba is behívott Varga Zsófia szerint is a védekezés lesz a kulcs: „Fáraszt időszak végére érünk lassan, a PEAC elleni siker nagyon jót tett a lelkeknek. Azon a meccsen védekezésben voltunk jobbak, erre most is szükség lesz, ha sikerrel akarjuk venni az akadályt. Márpedig ez a célunk. Jó lenne kedvezőbb pozícióból várni a folytatást a jövő héten kezdődő kéthetes válogatott szünet után.”