(Magyar) Kikaptunk az első meccsen

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sopron Basket-CMB Cargo-UNI Győr 80-55 (19-18, 22-15, 20-8, 19-14)

Sopron, 400 néző. V.: Cziffra, Praksch, Frányó.

Sopron: FEGYVERNEKY 9/3, TURNER 16/12, MILOVANOVIC 19/9, Crvendakic 3/3, JOVANOVIC 15. Cs.: Dubei 2, Salvadores 10/3, Page 6, Weninger. Edző: Roberto Íniguez.

UNI Győr: FIELDS 13/9, Laklóth 6/3, Varga Zs. 4, KRIVACEVIC 9, Goree 6. Cs.: Simon Zs. 6/6, Czank 3/3, Sztepanova 2, Nagy-Bujdosó 6/3, Török Á., Markó. Edző: Sandro Orlando.

Határozott védekezéssel kezdtek a csapatok, így az első két percben csak büntetőkből estek a kosarak, majd Turner emelt be egy triplát, de Laklóth egy hasonló értékű kosárral válaszolt (5-6). A negyed közepén 9-11-es vezetésünknél -Simon triplájával alakult ki ez az állás – időt kért Roberto Íniguez. Továbbra is remekül védekeztünk, bár Fegyverneky egy triplából visszaszerezte csapatának a vezetést, de Simon válaszolt, Fields találtával pedig már néggyel mentünk (14-18). Salvadores hármasával azonban egypontos hatai előnnyel zárult az első tíz perc (19-18). A kisszünetben így is Íniguez volt a két edző közül az elégedetlenebb és idegesebb.

Nagy-Bujdosó hármasa nyitotta a második szakaszt, majd Czanktól is beesett egy tripla (19-24). Page volt az első soproni kosárszerző a negyedben, Milovanovic kosara után pedig Sandro Orlando kért időt (23-24). Goree szerzett fontos kosarat, s tartottuk előnyünket, Milovanovic azonban egy triplával egyenlített (16. perc: 28-28). Ismét időt kért vezetőedzőnk. Milovanovic újabb hármassal átvette a vezetést a címvédő. Laklóth kosár plusz büntetőjével most mi értük utol az ellenfelet (31-31). Turnertől jött két hármas, ennek is köszönhetően az első félidő 41-33-as soproni vezetéssel zárult.

Két kimaradt soproni büntetővel kezdődött a második félidő, de Milovanovic hármasával tíz pont fölé nőtt a különbség (44-33). Varga Zsofi ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, Sandro Orlando pedig időt kért. A folytatásban kimaradt a két büntető, de az akcióból Jovanovic betalált, majd Fegyverneky is eredményes volt (23. perc: 48-33). Jovanovic kosár plusz büntetőjével tovább nőtt a hátrányunk, sőt, ismét a szerb center talált be, amivel húsz pont lett közte (53-33). Hat perc után Nagy-Bujdosó kosár plusz büntetőjével lettek meg az első pontjaink. Fordulatot ez sem hozott, nem tudtunk közelebb kerülni a hazaiakhoz, a zárószakasz előtt 61-41 volt a hazaiaknak.

Krivacevic kosara volt az első a negyedik negyedben, Goree két büntetővel tovább faragta a hátrányt, de Page bő három perc után a Sopron nevel mellé is beírt két pontot a negyedben. Fields triplája után 63-48 volt oda. A mérkőzés gyakorlatilag eldőlt, a legfontosabb számunkra az volt, hogy azért emészthető különbségű legyen a végén a vereség. Fields egy újabb triplával gondoskodott arról, hogy így legyen. Robert Íniguez ismét elég ingerült volt az időkérése közben. A végjátékban előbb Goree kakaskodott az egyik hazai játékossal, majd mikor a közjáték után ismét a kosárlabdáé lett a főszerep, a Sopron húsz pont fölé növelte előnyét, s végül magabiztosan nyerte az elődöntő első mérkőzését. Folytatás pénteken 18 órakor az Olimpiai Sportparkban.

Roberto Íniguez: – A mérkőzést rosszul kezdtük, utána összekaptuk magunkat, s jól játszottunk. Idegenben azonban negyven perc jó játék kell. Valahol érthető a játékosaimtól ez, mert fáradtak, a teljesítőképességük határait feszegetik.

Sandro Orlando: – Tizennyolc perc jó játék egy ilyen erős Sopron ellen nem elég a sikerhez. A lányoknak meg kell érteniük, hogy ez már a rájátszás, ez más kávéház, mint az alapszakasz. Pénteken sokkal jobban oda kell tennünk magukat.

Fegyverneky Zsófia: – Az első félidőben főleg védekezésben voltunk puhák, mikor váltottunk átvettük az irányítást. A második félidei mentalitással kell mennünk tovább.

Varga Zsófia: – Szorosabb meccsben bíztunk, támadásban és védekezésben sem úgy teljesítettünk szünet után, ahogyan reméltük. Ha nem leszünk annyira puhák pénteken, akkor győzhetünk hazai pályán.

Fotó: Magasi Dávid (Kisalföld)