(Magyar) Fontos lenne a győzelem

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Csütörtökön 18 órakor csapatunk az egyetemi csarnokban Európa-kupa-mérkőzésen fogadja a belga Namur gárdáját. Eddig egy-egy győzelemmel és vereséggel állunk, ellenfelünk mindkét meccsét megnyerte.

Folytatódik az erőltetett menet csapatunk számára. A hétvégi bajnoki rangadók között hét közben a nemzetközi porondon vár fontos mérkőzés a lányokra. Ezúttal a belga Namurt kellene két vállra fektetni, mert mint azt vezetőedzőnk, Völgyi Péter elmondta: a továbbjutás kivívásához a hazai mérkőzéseket mindenképpen hozni kellene.

„Nem lesz könnyű dolgunk, a belgák nagyon stabil, kulturált kosárlabdát játszanak, s fontos elem a játékukban a külső dobás. Ezt kell megakadályoznunk, s ezekből megkontrázni őket. Emellett pedig a palánk alatti harc is kulcsfontosságú lesz. Az mindenképpen pozitívum, hogy a sűrű program közepette legalább utaznunk nem kell, viszont a sérülések kicsit nehezítik a dolgunkat. Jó hír, hogy minden bizonnyal Simon Zsófia játszhat, kedden ugyanis már edzett, s megpróbálkozik az edzéssel és várhatóan a játékkal Czank Tímea is. Ők azért nagyon kellenek a rotációnkba” – fogalmazott Völgyi Péter.

Krivacevic Tijana szerint ott kell folytatnunk, ahol a Sopron és a Nantes ellen abbahagytuk: „Ezeken a meccseken bizonyítottuk, hogy bárkit képeske vagyunk legyőzni. Nehéz dolgunk lesz a belgák ellen, de úgy kell hozzáállnunk a mérkőzéshez, hogy nem is lehet más a vége, mint a győzelem.”

Czank Tímea a bokasérüléséről beszélt elsősorban: „Úgy fest, talán pályára tudok lépni, előtte még azért egy edzésen kipróbálom, mennyire fáj a lábam, de ha tehetem, ott leszek a pályán.”

A két csapat két évvel ezelőtt is egy csoportban szerepelt az Európa-kupában. Akkor nem termett sok babér a számunkra, mindkét meccset szoros küzdelemben elveszítettük. Belgiumban 80–74-re, Győrben 74–62-re győzött a Namur.

Béki Gábor ügyvezető annyit mondott, bíznak a szurkolók támogatásában: „Az elmúlt meccseken a lányok sok segítséget kaptak a lelátóról, ez rengeteget jelent számukra egy-egy kiélezett pillanatban, most is várjuk a drukkereket.”