Vereség az elődöntő első meccsén

DVTK-CMB Cargo-UNI Győr 64-52 (18-9, 17-16, 16-11, 13-16)

Miskolc, 1000 néző. V.: Praksch, Papp, Csabai-Kaskötő.

DVTK: Medgyessy 5/3, WALKER-KIMBROUGH 18/6, SKORIC 9/3, Putnina 2, MOKANGO 22. Cs.: Zele 2, Kiss A. 4, Szabó F., Szűcs R. 2, Kányási. Edző: Cziczás László.

UNI Győr: Mandic 7/3, Czank 2, Krnjic 5, Spanou 9/6, GRAY 15. Cs.: Varga Zs. 2, Nagy D. 6/3, Török Á. 6/3. Edző: Milos Pavlovic.

Kiegyenlített első percek után a hazaiak vették kézbe az irányítást, s bár sok kosár nem esett, a negyed végére kétszer annyi pontig jutott a DVTK, mint mi (18-9). A második tíz percben viszont a mi perceink következtek, fokozatosan dolgoztuk le a hátrányt, s 21-20-nál már mi vezettünk. Időt kért Cziczás László, s a folytatásban két triplával – Skoric és Medgyessy szerezte – ismét a miskolciaknál volt az előny (26-25). Mi kértünk időt, de nem tudtuk megfékezni a lendületbe jött borsodiakat, akik a nagyszünetre – egy újabb hárompontosnak is köszönhetően – tíz ponttal elléptek (35-25). Az utolsó perceket 15-0-ra nyerték a diósgyőriek.

A második félidő elején további négy ponttal toldotta meg előnyét, Gray zárta le a 19-0-ás hazai rohamot. Sajnos nem javult fel a játékunk, nagyon nagy lett a hátrányunk, 43-27-nél Milos Pavlovic időt kért. Gray kosár plusz büntetője nagyon kellett. Közelebb azonban nem tudtunk kerülni, Spanou hármasával is megint „csak” mínusz tizennégy lett közte (47-33). Nem tudtunk közelebb jutni a hazaiakhoz, mivel nagyon gyengén dobtunk, a negyedik negyed elején mindössze 31,7 százalék volt a dobáshatékonyságunk. Milos Pavlovic 56-38-nál megpróbálkozott egy időkéréssel, kevés sikerrel.

A párharc első felvonását – hasonlóan, mint Szekszárd ellen – sima vereséggel kezdtük, mely elsősorban a rossz dobásainknak volt köszönhető. Reméljük, a folytatás hasonló lesz, mint a negyeddöntőben. Folytatás szombaton 17 órakor Győrben.

Milos Pavlovic: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, hat sima ziccert rontottunk, ezzel önbizalmat veszítettünk. Aztán később visszajöttünk a meccsbe, a vezetést is átvettük, de a második negyed végén kapott hármasokkal megint tíz pont lett a különbség. A második félidőben csak üldöztük a Diósgyőrt. Gratulálok a hazai csapatnak, ma jobban játszottak.

Fotó: dvtk.eu