Vereség a visszavágón is

Szekszárd-CMB Cargo-UNI Győr 80-67 (16-26, 27-13, 19-12, 18-16)

Szekszárd, női Európa-kupa-rájátszás, 1. forduló, 2. mérkőzés, 1000 néző. V.: Kokainis (lett), Romanov (orosz), Sinasz (görög).

Szekszárd: Studer Á. 1, Erkic 6, Gereben 4, Mansaré, MCCALL 11/3. Cs.: OBLAK 27/9, Bálint 10/6, KRNJIC 18, Theodoreán 3/3, Studer Zs., Kiss V., Antoni. Edző: Djokic Zeljko.

UNI Győr: Czank 6/3, FIELDS 33/9, Török Á. 2, Varga Zs. 2, GOREE 16. Cs.: Laklóth 3, Simon Zs. 3/3, Krivacevic, Sztepanova 2, Markó, Simon A. Edző: Völgyi Péter.

Továbbjutott: Szekszárd, 156-134-es összesítéssel.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, bár az előzetes alapján nem az volt a szándékunk, hogy már a meccs elején feltétlenül ledolgozzuk a hátrányt, ennek ellenére remek védekezésünkre alapozva a 6. percben már összesítésben mi vezettünk. Djokic Zeljko 15-4-es vezetésünknél időt kért, s bár két hazai kosár következett, Simon Zsófi triplából, Fields pedig kosár plusz büntetőből növelte előnyünket. Érdekesség, hogy a negyed hajrájában Fields egymaga több pontnál – tizennégynél – járt, mint a teljes szekszárdi alakulat (13-26). A szakasz végén még úgy is mi álltunk továbbjutásra, hogy Krnjic és Studer Á. összesen három büntetőt értékesített (16-26). A második tíz percben hamar feljött öt pontra a hazai gárda, ekkor Studer Ágnes ellen ítéltek technikait, de csak egy pontot tudtunk ebből „csinálni”. A folytatásban Völgyi Péter kért időt, 30-31 után Goree két büntetővel növelte pontjaink számát, viszont megakadt a gépezet, nem jöttek a tiszta dobások, s a félidő végét a Szekszárd 13-6-ra megnyerte, így 43-39-es szekszárdi előnnyel – ami összesítésben már 13 pont volt – mehettek nagyszünetre a csapatok.

A fordulást követően egyszerű mederben folytatódott a mérkőzés, hazai kosárra rendre jött a válasz tőlünk, ez egészen 51-47-ig így volt. Ekkor azonban kétszer is a Szekszárd talált be, így Völgyi Péter kikérte egyik idejét. Nem sokat változott a játék, 60-47-nél végleg elúszni látszott a továbbjutás. Fields négy büntetőjével legalább tíz ponton belülre kerültünk, de a zárószakasz már 62-51-ről kezdődött. Ebben ugyan mi kezdtünk jobban, többek közt Laklóth kosár plusz büntetőjével, de aztán hamar 71-56-ra módosult az állása, egy 6-0-s roham apropóján megint „csak” kilenc lett közte, a további felzárkózás azonban elmaradt, sőt, a végén még a győri különbségnél is nagyobb lett a differencia, így kettős vereséggel búcsúztunk az Európa-kupától.

A mai meccsen gyakorlatilag másfél negyeden keresztül volt esélyünk arra, hogy magunk javára döntsük el a párharcot, a hátralévő időben a magyar bajnokság listavezetője érvényesített akaratát, s a két mérkőzés alapján összességében megérdemelten ment tovább.

Völgyi Péter: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, amit megbeszéltünk, azt maradéktalanul betartották a lányok. Később viszont hagytuk, hogy könnyű kosarakat szerezzen a Szekszárd, ez felhozta őket, így a szünetre nem tudtuk megtartani az előnyünket. A második félidőben sok volt az egyénieskedés a játékban, s bár küzdöttünk, jelen állapotban a Szekszárd jobb formában van, megérdemelten jutott tovább. Sajnos a sérültek nem tudtak annyit hozzátenni a játékhoz, Talán másképpen alakul a párharc, ha mindenki egészséges. Most hosszabb pihenőt kapnak a lányok, s január másodikán folytatjuk a munkát.

Fotó: fiba.basketball (Jantner Zsolt)