Váratlan vereség

CMB Cargo-UNI Győr-ZTE 63-65 (19-20, 11-15, 17-18, 16-12)

Győr, 150 néző. V.: Földházi, Vida, Csabai-Kaskötő.

UNI Győr: BROWN 12/6, RAKSÁNYI 10/6, Török Á. 8/6, SPANOU 17/6, Gray 12. Cs.: Nagy D., Varga Zs. 4, Krnjic, Baffy, Laklóth, Czank. Edző: Sandro Orlando.

ZTE: KOZIAR 6/3, Kovács G. 3/3, HARRISON 17/15, Hegedűs-Őri 7/3, Parker 7. Cs.: HORTI 8, BOONSTRA 10, Szalay 2, Benke 5/3, Edző: Gáspár Dávid.

Kissé idegesen kezdtünk, ezt kihasználva a ZTE vezetett az 5. percben (5-8). Sikerült rövid időre átvenni a vezetést, de sok volt a pontatlan dobás, Spanou triplájával viszont sikerült egyenlíteni (14-14). A szakasz hajrájában a vendégek szereztek minimális előnyt (19-20).

A második tíz percet Brown triplája vezette fel, majd Török ellen ítéltek sportszerűtlent a bírók. A védekezésünk feljavult, négy perc alatt egy pontot kaptunk, de mi is csak az egy hármast tudtuk felmutatni. Elkezdtek potyogni a kosarak, eggyel még mindig a Zete vezetett (28-29). A félidő vége is a zalaiaké volt, a nagyszünetben 35-30-ra vezettek.

Több mint két percet kellett várni az első kosárra a fordulás után, azt a ZTE szerezte, hamar válaszolt Török Ágnes. A negyed közepén mintha lendületet vett volna csapatunk, egy 10-0-ás rohanással átvettük a vezetést (42-39). Koizar hármasa után megint a vendégeknél volt azonban az előny (44-46). A fellelkesedett ZTE a zárószakasz előtt 53-47-re vezetett.

Brown büntetőkkel tört meg kétperces kosárcsendet a negyedben, egy újabb vendégtripla után kilenc pontra nőtt a hátrányunk (49-58), időt is kért Sandro Orlando. Török triplája jelentett halvány reménysugarat négy perccel a vége előtt (52-62). A remélt fordulat nem következett be – bár hatalmasat hajráztak a lányok -, így némileg váratlannak mondható vereséget szenvedtünk.

Sandro Orlando: – Szomorú vagyok, nem is annyira a vereség miatt, hanem ahogyan azt elszenvedtük. Túlságosan önzően játszottunk. Hosszú út áll előttünk, nem szabad figyelmen kívül hagyni a célokat, dolgozni kell tovább.

Raksányi Krisztina: – Nem játszottunk csapatként, egy ilyen jó együttes ellen ez pedig végzetes volt. Nem adtuk fel, megpróbáltunk visszajönni, majdnem összejött, de nem érdemeltünk győzelmet.

Gáspár Dávid: – Nagy öröm számunkra ez a győzelem, a lányok betartották, amit megbeszéltünk, sikerült lassítani a győriek tranzíciós játékát, ez volt a kulcs. Most kell a földön maradni, nem szabad túlértékelni a sikert.

Horti Dóra: – Úgy jöttünk ide, hogy meglepetést okozzunk, boldogok vagyunk, hogy ezt sikerült elérnünk.