Újabb győzelem

UNI Győr MÉLY-ÚT-PEAC 82-68 (21-21, 22-15, 22-10, 17-22)

Győr, 200 néző. V.: dr. Mészáros, Pozsonyi, Lengyel.

UNI Győr: YGUERAVIDE 15/6, Czank 2, DOMBAI 11/9, HRUSCAKOVÁ 22/3, Barnai 4. Cs.: Dúl 7/3, PAPP K. 14/6, DeVaughn 3, Török Á. 2, Mansaré, Révész 2. Edző: Milos Pavlovic.

PEAC: SZABÓ F. 18/3, WENTZEL 9, Horobec, UDODENKO 18/3, Bravard 15/3. Cs.: Sánta 2, Gémes-Sarok 6, Kaposi, Varga E., Hegedűs, Ruják. Edző: Meszlényi Róbert.

Az első két percben mindkét oldalon egy-egy kosár esett, nálunk Hruscaková egy duplát, a vendégeknél Bravard egy triplát emelt be. A folytatásban belejöttek a pontgyártásba a csapatok, a PEAC vezetett először több ponttal (7-9), de Hruscaková triplája után megint nálunk volt az előny (12-11). Hruscaková kosárai után öt ponttal vezettünk (18-13). A szakasz hajrájában előbb kiegyenlítettek a pécsiek, majd a vezetést is átvették (19-21), de a negyed Papp dudaszó pillanatában esett kosarával, így döntetlennel zárult (21-21).

A második tíz percben sem tudott elszakadni egymástól a két csapat (13. perc: 27-27). A játékrész közepén Ygueravide triplájával megint öt ponttal elléptünk (34-29), időt is kértek a vendégek. Sportszerűtlent fújtak Hruscakovára, amiből nem szerzett pontot a PEAC, a túloldalon viszont jöttek a kosarak (17. perc: 39-29). Állandósult a 10 pontos különbség, a félidő végén beesett a pécsi tripla, ezzel a pihenőre 43-36-os előnnyel mehettünk.

Papp triplája nyitotta a második félidőt, hamar válaszolt a PEAC, majd Barnai volt eredményes (48-38). Nem változott a játék képe, biztosan őriztük előnyünket a szakasz közepéhez közeledve, sőt, növelni is tudtuk (54-40). A negyed második felében visszajött tíz pontra a PEAC, de Ygueravide beemelt egy triplát (57-44). Papp hármasával tovább nyílt az olló. A zárószakasz előtt magabiztosan vezetett csapatunk (65-46).

Az utolsó tíz percben a vendégek két kosárral kezdtek, időt is kért Milos Pavlovic (65-50). Mindkét oldalon potyogtak a kosarak, Dombai hármasa után Meszlényi Róbert kérte ki idejét (34. perc: 72-55). Hruscaková második sportszerűtlenjét kapta, így a kiállítás sorsára jutott, az utolsó öt percben rá nem számíthattunk. Nélküle is lehozta azonban a meccset a csapat, a vége összességében magabiztos győzelem lett. A második negyed közepétől végig irányítottuk a játékot.

Milos Pavlovic: – Elégedett vagyok a csapattal, két erős ellenfelet győztünk le pár napon belül. Van még persze hová fejlődni, de annak örülök, hogy volt lehetőség a fiatalokat is pályára küldeni. Két cél van idén a csapat előtt: a tehetséges játékosok fejlődjenek és azért az eredmények is jöjjenek.

Meszlényi Róbert: – Tizenöt percig tartottuk a lépést, utána kijött, hogy nincs klasszikus irányítónk. Sok rossz dobásunk volt, ez kihatott a védekezésre, de összességében elégedett vagyok, jól küzdöttünk.

Zofia Hruscaková: – A legfontosabb, hogy győztünk. Jól működtek azok a dolgok, melyeket megbeszéltünk. Nagyon sajnálom a két sportszerűtlen szabálytalanságot, szeretnék elnézést kérni ezért.

Szabó Fanni: – Nem lehetünk elégedetlenek, mert bár kikaptunk, nem adtuk fel nagyobb hátrányban sem. Ezen az úton kell tovább haladnunk.