Túl az első közös edzéseken

Mint arról már beszámoltunk, hétfőn orvosi vizsgálatokkal kezdte meg a felkészülést az új szezonra csapatunk. Pénteken viszont megtartotta az első közös edzést a csapatnak Sandro Orlando vezetőedző. Persze csak azoknak, akik itt vannak, ugyanis négyen – Krnjic, Szpanu, Gray és Brown – csak később csatlakoznak a kerethez. Itt van ugyanakkor az olasz szakember új segítője – a tavalyiak közül Patai Benjámin maradt a csapatnál –, honfitársa, Loris Barbiero személyében.

Az első napokban az új erőnléti edző, Sebestyén Balázs „veszi kezelésbe” a lányokat, a kosárlabda csak fokozatosan kerül előtérbe.

„Nagyjából hat hét áll rendelkezésre, hogy a szezon kezdetére felkészüljünk. Viszont szeptember elsején már edzőmeccset játszunk a Sopronnal. Szóval mindennek meg kell találni a helyes arányát, de azt gondolom, mindenki motivált és várta már a közös munkát. Azért ne felejtsük el, ez részben új csapat, hiszen sokan távoztak, így az érkezők száma is magas, ráadásul nem egyszerre jön mindenki, így ezzel is sakkozni kell, de ez megszokott a kosárlabdázásban. Raksányi, Nagy, Brcaninovic viszont már velünk van, az ő csapatba építésük megkezdődik” – mondta Sandro Orlando, aki az olasz U20-as válogatott szövetségi edzőjeként a soproni EB-n vezette hazája korosztályos csapatát, mely végül negyedik lett. (A magyar csapat az ötödik helyen végzett, s bár lehetett volna, végül nem jött össze a magyar–olasz meccs az elődöntőben.)

„Kicsit csalódott vagyok, hogy nem jött össze az érem, kevésen múlt, illetve hiányzott két meghatározó emberem” – folytatta az olasz szakember, aki azért egy kicsit pihenni is tudott, de fejben azért már az új szezonra is készült.

„Bízom benne, eredményes évünk lesz, ennek megfelelően vágunk bele a munkába” – tette hozzá Orlando.