Szombat helyett pénteken játszunk

A női NB I alapszakaszának utolsó fordulójában csapatunk, a CMB Cargo-UNI Győr az eredetileg kiírt szombat helyett már pénteken lejátssza a PINKK elleni idegenbeli mérkőzését. Ráadásul szokatlanul korai időpontban, 14.30 órakor lépünk pályára. A meccs előrehozásának oka a hazai csapat teremgondja.

Az biztos, hogy a jelenlegi hatodik helyünknél nem tudunk előbbre lépni, ugyanakkor az NKE-Csata még megelőzhet bennünket, amennyiben jobb eredményt ér el a zárókörben, mint mi. Ha hozzuk a papírformát, s legyőzzük a baranyai alakulatot, akkor a rájátszásban a Szekszárd lesz az ellenfél – pályahátrányban – a két győzelemig tartó negyeddöntőben, ha a Csata előzne, akkor a DVTK vár ránk.

Varga Zsófia így nyilatkozott a Csata elleni meccs tapasztalatairól és a PINKK elleni várakozásairól: “Hétfőn a Csata ellen rosszul, tompán kosárlabdáztunk, a védekezés nem működött, a lepattanóharcot is elveszítettük, ami döntőnek bizonyult. Emellett a Csata nagyon jól dobott, tizennégy hármast is beemelt. Elsősorban a védekezésünkön kell javítani, ha nyerni szeretnénk a PINKK ellen. Mindenképpen ez a célunk, hogy sikerélménnyel a hátunk mögött mehessünk be a rájátszásba.”