Szerdán dől el a párharc

CMB Cargo-UNI Győr-Szekszárd 60-57 (14-13, 24-13, 8-13, 14-18)

Győr, 150 néző. V. Tőzsér, Praksch, Boros.

UNI Győr: Mandic 5, RAKSÁNYI 17/3, Varga Zs. 2, SPANOU 19/6, GRAY 9. Cs.: Nagy D., Czank, Krnjic 8, Török Á., Edző: Milos Pavlovic.

Szekszárd: Studer Á. 4, DOJKIC 13/3, Gereben 2, McCall 6, Bishop 9/3. Cs.: ELDEBRINK 16/3, Theodoreán 5/3, Kiss V., Mansaré 2, Bálint R., Edző: Djokic Zeljko.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Dojkic szerezte a találkozó első kosarát, majd Gray büntetőből volt eredményes, igaz, csak az egyiket dobta be. Varga Zs. kosarával vezettünk, sajnos a bónusz kimaradt. A vendégek 6-3-as vezetésénél az 5. percben időt kért Milos Pavlovic. Raksányi triplával egyenlített, majd Mandic találatával mi vezettünk (8-6). Keményen védekeztek a csapatok, kevés volt a kosár. Gray kosarával a 9. perc elején 9-8-ra vezettünk, de Theodoreán elsüllyesztett egy triplát a gyűrűnkbe (9-11). A szakasz végén ha kevéssel is, de nálunk volt az előny (14-13).

Spanou kosara nyitotta a második tíz percet, Eldebrink triplával válaszolt (16-16). Spanou elkapta a fonalat egy duplát és egy triplát is beemelt, majd büntetőkből is eredményes volt (23-18). A játékrész közepén Spanou dobott utolsó másodperces triplát fontos pillanatban (30-22). Raksányi büntetői után tíz ponttal vezettünk, időt is kért Djokic Zeljko (32-22). A vendégek nem találtak fogást rajtunk, Djokic Zeljko pedig technikait kapott. Több mint négy perc szünet után Studer büntetőből volt eredményes, de még mindig tetemes volt az előnyünk (36-24), mely a nagyszünetre nem is változott (38-26).

A Szekszárd agresszíven jött ki a második félidőre, de felvettük a kesztyűt. Nagy volt a birkózás, kevés a kosár, hajszállal a vendégek voltak jobbak, így tíz ponton belülre kerültek (26. perc: 41-32). Spanou és Raksányi egy-egy büntetőjével megint  tíz pont fölé nőtt a különbség, egészen Bishop hármasáig (43-35). Sok volt a hiba mindkét oldalon, a zárónegyed előtt kellettek Raksányi büntetői, az utolsó felvonás 46-39-ről kezdődött. Ebben továbbra is inkább “verekedtek” a csapatok, mint inkább kosárlabdáztak, de a szekszárdiak fokozatosan jöttek fel (50-46). Az utolsó öt perc kezdete előtt 53-48-ra vezettünk. McCallt elveszítette a vendégcsapat 5. személyi hibával, Raksányi pedig fontos pillanatban talált be (55-48). A véghajrára Varga Zsófia is kipontozódott, kevesebb mint két perc volt hátra, mikor 57-50-re vezettünk. Izgalmas pillanatok következtek, feljött két pontra a Szekszárd (57-55). Milos Pavlovic időt kért. A folytatásban Mansaré kiegyenlített, az újabb időkérés után 18,6 mp maradt, hogy megnyerjük a találkozót, s kiharcoljuk a harmadik mérkőzést. Krnjic 5,1 mp-cel a vége előtt egyik büntetőt, a másik kimaradt, de a lepattanót megszereztük, Grayt pedig faultolták. Ő mindkettőt bedobta (60-57). Djokic időt kért 3,8-cal a vége előtt. A maradék idő már nem volt elég a triplára, így kiegyenlítettük a párharcot. A mindent eldöntő csata szerdán 18 órakor lesz Szekszárdon.

Milos Pavlovic: – Nagyon elégedett vagyok, nemcsak a győzelem miatt, hanem ahogy küzdöttünk a problémák ellenére. Krnjic maszkban játszott, Raksányi az utolsó öt percben küzdött gondokkal, de eszükbe nem jutott, hogy ne játsszanak. Megmutattuk, hogy csapat vagyunk. A két meccs között a támadás volt a különbség. Előbb lezárhattuk volna a találkozót, de végig fókuszálni tudtunk. Kevesebb lepattanót szedtünk ugyan, de azért, mert nem hibáztunk annyi dobást. Kilenc vereség után vertük meg a Szekszárdot, ami nekem nem nagy meglepetés, mert tudom, mennyit dolgoztak a lányok.

Krnjic Sara: – Jól kezdtünk, a védekezésünk kemény volt, s a dobásaink is bementek. El kell felejteni, ami eddig volt, szerdára kell koncentrálni, elölről kezdődik minden, nehéz lesz, de megpróbálunk ott is győzni.

Djokic Zeljko: – Szomorú vagyok, hogy edzőként részese voltam ennek a mérkőzésnek. Ilyen szoros meccsen, ahol ilyen kevés pont esik, még nem nagyon láttam olyat, hogy az egyik csapat harminchét, a másik tizenegy büntetőt dob. Ha nem hallgatok a játékosaimra, lehívom a csapatot a pályáról…