Pénteken dől el a bronzcsata

CMB Cargo-UNI Győr-ZTE 49-69 (16-21, 10-18, 14-20, 9-10)

Győr, 700 néző. V.: Benczur, dr. Mészáros, Tóth C.

UNI Győr: Mandic, Czank 2, Raksányi 4, Spanou 13/3, GRAY 19. Cs.: Krnjic 6, Nagy D. 2, Török Á. 3/3, Varga Zs. Edző: Milos Pavlovic.

ZTE: Koizar 8, PUSZTAI 18/3, MALTSI 15/3, BOONSTRA 10/6, PARKER 14. Cs.: Horti 2, Szalay 2, Kovács G. Edző: Gáspár Dávid.

Agresszív védekezéssel kezdett a ZTE, ez nem ízlett nekünk, 0-5-nél Raksányi szerezte első kosarunkat.

Spanou triplájával 7-7-nél utolértük a zalaiakat. A vezetést viszont nem tudtuk átvenni (6. perc: 7-11). A szakasz hajrájában hét ponttal elléptek a vendégek (12-19), időt is kért Milos Pavlovic. Spanou kosarával kapaszkodtunk, a negyed 21-16-os vendégelőnnyel zárult.

ZTE-pontokkal kezdődött a második tíz perc, Spanou dobta az első kosarunkat a szakaszban. Nem jöttünk lendületbe, 18-29-nél megint időt kért Milos Pavlovic. Nem változott a játék képe, 35-24-re vezetett a Zete a 18. perc elején, Gáspár Dávid kért ekkor időt. A nagyszünetre 39-26-os ZTE-vezetést mutatott az eredményjelző.

Jobban kezdtük a második félidőt, miközben Parker kidőlt a vendégeknél (23. perc: 32-43). Folytatódott a felzárkózásunk, a 25. percben már csak hét pont volt a hátrányunk (36-43). Ennél közelebb nem tudtunk kerülni, nem sokkal később megint tíz pont fölé nőtt a különbség (36-54). A zárófelvonás előtt elég reménytelennek tűnt a helyzetünk (40-59).

Az utolsó tíz perc elején Török Á. triplája jelentett halvány reménysugárt, majd Raksányi duplájával jöttünk még közelebb (45-61). Sikeresen kivédekeztünk egy támadást, időt is kért Gáspár Dávid. Boonstra hármasával viszont nagyjából minden esélyünk elszállt, ezúttal a ZTE tartotta végig kézben a találkozót, így megérdemelten egyenlített.

A mindent eldöntő csata pénteken 17 órakor kezdődik Zalaegerszegen.

Milos Pavlovic: – Hasonlóan alakult a meccs, mint idegenben csak más előjellel. Sajnos az ellenfelünk sokkal jobban játszott, talán jobban is akarta a sikert, de még maradt esély a bronzéremre.

Artemis Spanou: – Ezúttal a rossz pillanatokból volt több, nem működött a játékunk, de nem adjuk fel, még elérhetjük a bronzérmet.

Gáspár Dávid: – Nagyon örülök, hogy sikerült megújulni mind védekezésben, mind támadásban. Mentálisan erősebb játékosok voltak most ZTE-mezben, s ez a tényező nagyon fontos egy ilyen párharcban. Remélem, maradt még bennünk annyi, hogy az egész évi munkát egy éremmel megkoronázzuk.

Pusztai Petra: – Ez a lehetőségünk maradt, hogy megragadjuk a bronzra az utolsó esélyt, nagyon boldogok vagyunk, hogy ezzel tudtunk élni.