Ötödszörre sem sikerült, a bronzért játszunk

CMB Cargo-UNI Győr-Szekszárd 70-77 (16-16, 20-17, 12-24, 22-20)

Sopron, Novomatic-aréna, 300 néző. V.: Papp, Ádám, dr. Mészáros.

UNI Győr: Robinson 10, FIELDS 17/6, Laklóth 3/3, KRIVACEVIC 14, Goree 10. Cs.: Sztepanova 2, Czank, SIMON ZS. 11/9, Nagy-Bujdosó 3/3, Török Á. Edző: Sandro Orlando.

Szekszárd: STUDER Á. 9/3, OBLAK 15/9, Gereben 5, Kis V. 2, MCCALL 17/3. Cs.: Theodoreán 5/3, Krnjic 5, COSTA 11/6, Mansaré 2, Bálint R. 6/6. Edző: Djokic Zeljko.

A szezon során ötödször találkoztunk a Szekszárddal, eddig mindkét bajnokit, valamint az Európa-kupa-párharcot is elveszítettük a Tolna megyeiekkel szemben. Most viszont visszavágásra készültünk, de talán túl mély nyomot hagyott bennünk a négy korábbi vezetés, mert nagyon rosszul kezdtük a meccset, a negyed közepén 8-2-re a Szekszárd vezetett. A 7. percben viszont Fields triplájával már csak egy volt közte (9-10). Ugyanő kosár plusz büntetőből is eredményes volt, amivel sikerült is egyenlíteni (12-12). Simon Zsófi ellen ítéltek sportszerűtlent, ebből a Szekszárd szerencsére nem tudott nagyon meglépni, az utolsó perc a negyedben 14-15-ről kezdődött, s végül Robinson duplájának köszönhetően döntetlennel zárult az első szakasz (16-16).

A második tíz perc két szekszárdi büntetővel kezdődött, így még mindig nem vezettünk a meccsen. Egészen Simon Zsófi triplájáig (19-18). Hol egyik, hol másik csapatnál volt a minimális előny, Simon meg közben zsinórban hetedik pontját szerezte (24-22). Krivacevic is betalált, Robinson pedig egyik büntetőjét dobta be, de így is soknak tűnt a meccs képhez képest az ötpontos előny (27-22). Bálint egy triplával kettőre hozta fel a Szekszárdot, majd pár elkapkodott támadás után Djokic mester gondolta úgy, hogy időt kér. Nagy-Bujdosó is beköszönt egy triplával, de Oblak ugyanilyen értékű kosárral válaszolt. Goree és Fields is betalált hatra növelve az előnyünket (34-28). Fields könnyű kosarat szerzett, az utolsó percben viszont öt pontot faragott hátrányából a Szekszárd (36-33).

Goree szerezte a fordulás után az első kosarat, de amennyire hagyták a szekszárdiak bemenni centerünket, annyira könnyedén engedtük kosarat szerezni Costát. Fields triplája után nem lélegezhettünk fel, mert Oblak is beemelt egy hármast. A játék képe nem változott, hol 2-3, hol 5-6 ponttal vezettünk (26. perc: 48-43). Oblak hármasa után pedig megint csak kettő volt a javunkra (48-46). Győri időkérés után Theodoreán hármasa után hosszú idő után megint az ellenfelünknél volt az előny, majd Bálinttól is beesett egy trojka (48-52). Laklóth és Fields triplakísérlete lejött a gyűrűről, Costáé nem, így a zárónegyed sajnos nagyon nehéz helyzetből kezdődött számunkra (48-57).

Krivacevic hosszú kosárcsendet tört meg, Costa viszont egy újabb triplát dobott (32. perc: 50-60). Az idő fogyott, a hátrányunk nem, mert a kosarunkra rendre kosárral felelt a Szekszárd (34. perc: 54-64). Sandro Orlando kért időt, hátha lenyugszik a csapat, s visszatalál az első 25 percben mutatott játékhoz. Sajnos a dobószázalék romlott le nagyon, a felzárkózáshoz úgy kellene dobálni a kosarakat, ahogyan a Szekszárd tette a harmadik negyed második felében. Simontól jött is a tripla, reményt adva a csapatnak. Krivacevic kosarával már csak 65-59 volt a Szekszárdnak. Hamar visszaállt azonban a tízpontos differencia, Sandro Orlando ismét időkéréssel próbálta rendezni a sorokat (37. perc: 59-69). Megint felcsillant a remény, feljöttünk ugyanis 69-65-re, majd Laklóth hármasával 1:11-gyel a vége előtt 71-68-ra. Időt is kértek a szekszárdiak. Studer kosarával nagyjából eldőlt a meccs, főleg, hogy Simon triplakísérlete lejött a gyűrűről. Mindez azt jelentette, hogy idén ötödik nekifutásra sem sikerült legyőzni a Szekszárdot, a harmadik negyed végén a négyperces rövidzárlat végzetesnek bizonyult. Számunkra marad a bronzmérkőzés holnap 15.30 órakor.

Sandro Orlando: – Jobban játszottunk, mint tegnap, viszont a harmadik negyedben a védekezésünk nem volt megfelelő, ezt pedig jól használta ki a Szekszárd. Mindent megtettünk, hogy innen visszajöjjünk, de ilyen jó csapat ellen ez nem könnyű. Megpróbáljuk holnap a bronzérmet megszerezni.

Djokic Zeljko: – Támadásban sokkal jobbak voltunk, mint a negyeddöntőben, remélem, holnapra még folytatódik ez a fejlődés. Nem egyszerű három nap alatt három ilyen hőfokú mérkőzést játszani, de fiatal a csapatom, bízom benne, sikerül gyorsan regenerálódni.

Goree Cyesha: – A második félidőben jobb védekezés és lepattanózás kellett volna, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ötödször kaptunk ki a Szekszárdtól, sajnos ma, különösen a második félidőben jobbak voltak, megérdemelten nyertek.

Fotó: Tóth Zsombor