Öt percig volt esély

CMB Cargo-UNI Győr-Sopron Basket 53-82 (11-19, 11-21, 18-21, 13-21)

Győr, 500 néző. V.: Benczur, Frányó, dr. Mészáros.

UNI Győr: Brown 5/3, Raksányi 2, Török Á. 2, SPANOU 13/6, GRAY 23. Cs.: Czank, Varga Zs. 6, Mandic 2, Biczó. Edző: Milos Pavlovic.

Sopron: TURNER 4, Fegyverneky 6, Czukor 4, DUPREE 12, Jovanovic 8. Cs.: CASAS 20/6, Határ 7, CRVENDAKIC 12/6, Dubei 7/3, Weninger 2, Varga K. Edző: Roberto Íniguez.

Krnjic kisebb sérülés miatt nem tudott pályára lépni, a túloldalon Zahui maradt ki hasonló okokból. A soproniak szerezték vezetést, a negyed közepén azonban 7-6-nál már nálunk volt az előny. A folytatásban megint a vendégek jutottak lépéselőnyhöz (8. perc: 9-14). A negyed hajrájában még megtoldotta előnyét a címvédő (11-19).

A második szakasz elején hamar tíz pont lett a különbség (11-21), s ez a differencia állandósult a következő percekben (14. perc: 15-25). Milos Pavlovic időkérése után viszont még jobban elléptek a zöld-sárgák, egy 6-0-ás roham után megint időt kért vezetőedzőnk. A játék képe nem változott, a soproniak könnyedén őrizték tetemesnek mondható előnyüket (19. perc: 19-37). Az első félidő 40-22-es soproni előnnyel zárult.

A harmadik negyedet 8-0-val kezdte a Sopron, majdnem három perc kellett az első kosarunkhoz, Spanou szerezte. A folytatásban is a vendégek domináltak, a 27. percben 56-28-ra vezettek. Két perccel a negyed vége előtt négy légiós volt egyszerre a pályán a Sopronnál, így technikait kapott a vendégcsapat, de a hátrányunk nem csökkent (36-61). Az utolsó perc viszont nekünk sikerült jobban, 61-40-re zárkóztunk.

A zárófelvonásban húsz ponton belülre kerültünk (42-61), de gyorsan kaptunk két kosarat, majd Mandicra fújtak sportszerűtlent. Ebből újabb vendégtalálatok estek, 71-42 volt a 33. percben a soproniaknak. A végjáték már sok kérdést nem tartogatott, csapatunk nem tudta megszorongatni a címvédőt, sima vereséget szenvedett.

Milos Pavlovic: – Sosem jó húsz-harminc ponttal kikapni, de végül egy Euroliga Final Fouros csapattól szenvedtük el. Ha a statisztikát nézzük, voltak olyan elemei a játéknak, amelyikben jobbak voltunk, mint korábban, de ez is kevés volt. Beszélhetnék a problémáinkról a sérültekről, de ez a túloldalon is megvolt, nem ezen múlt a vereségünk.

Roberto Íniguez: – Elégedett vagyok az eredménnyel, a játékkal. Annak külön örülök, hogy a sérültjeink jönnek vissza. A következő időszak feladata lesz, hogy újra beépítsük őket a csapatba.

Reshanda Gray: – Öt percig tartottuk a lépést a Sopronnal, utána viszont az ő akaratuk érvényesült. A meccs nagy tanulsága, hogy senkitől sem szabad ennyire megijedni, még a Soprontól sem.

Határ Bernadett: – Mindig örömmel jövök Győrbe játszani, rendre jó hangulatú meccseket játszunk. A mostani győzelem és a különbség kulcsa a védekezésünkben keresendő. Ebben voltunk sokkal jobbak.