Nis helyett Nápoly

Mozgalmasan telik a nyara Török Ágnesnek, csapatunk fiatal kosarasának. A felnőtt válogatottnál kezdte a felkészülést, majd az Universiadéra készülő csapathoz került, s közben – nem mellesleg – egy államvizsgát is sikeresen teljesített. Az Universiade-csapat Nápolya történő utazása előtt beszélgettünk vele arról, milyen hatásai voltak, s lehetnek a felnőtt válogatottnál eltöltött heteknek, hogy érzi magát az Universiadéra utazó együttesben ás hogy milyennek látja a következő szezon győri együttesét.

– Hogyan élte meg, hogy előbb bekerült az Európa-bajnokságra készülő felnőtt válogatott keretbe, majd kikerülve onnan az Universiade-csapatban „találta magát”?

– Amikor megtudtam, hogy a felnőtt válogatott bő keretének a tagja lehetek, nem volt nálam boldogabb ember a földön. Nagyon jó, értékes hónapot töltöttem el ott, érdekes volt részese lenni az Európa-bajnokságra való felkészülés folyamatának. Biztos vagyok benne, hogy a fejlődésemre jó hatással lesz az ott eltöltött hónap. A szövetségi kapitány, Székely Norbert és az Universiade-csapat edzője, Horváth József már jó előre egyeztetett, s tájékoztatott is engem arról a verzióról, hogy ha nem férek be az EB-re utazó tizenkettes keretbe, akkor sem maradok nyárra csapat nélkül, így jöhettem az Universiade-válogatotthoz. Ennek pedig azért örültem nagyon, mert itt jó néhány olyan lánnyal találkozhattam újra, akiket elég régen nem láttam, akikkel az utánpótlás válogatottakban már játszottam együtt. Úgy érzem, jó kis csapatunk lesz Nápolyban.

– Klubcsapatánál, Győrben elég jelentős változások voltak, nagyon megerősödött a magyar vonal. Mit vár csapatától a következő szezonban?

– Nagyon örülök neki, hogy sok tehetséges, fiatal magyar lány került hozzánk, már csak azért is, mert nem csupán jó játékosok, hanem jó emberek is. Úgy érzem, hatékony, egységes, jó, bárkire veszélyes csapatunk lehet.

– Hogy látja, ebben a reményei szerint hatékony és egységes társaságban milyen szerepe lehet önnek, így a fiatalszabály adta kedvezmény alól, ha úgy tetszik, a védett korból kikerülve?

– Úgy fogom fel ezt a helyzetet, hogy az előző években a fiatalszabály előnyét élvezve volt bőven lehetőségem edződni, tapasztalatot szerezni a felnőttek között. Most, hogy ez alól kikerültem, meg kell mutatnom, be kell bizonyítanom, mennyit tanultam, fejlődtem az elmúlt években, szeretnék sokat hozzátenni a klubcsapatom teljesítményéhez.