Nem volt győzelmi esélyünk

CMB Cargo-UNI Győr-Szekszárd 68-78 (13-19, 10-22, 23-22, 22-15)

Győr, 150 néző. V.: Győrffy, Ádám, Frányó.

UNI Győr: Brown 13/3, Raksányi 7/3, TÖRÖK Á. 13/3, Spanou 11/6, Gray 4. Cs.: MANDIC 8, Krnjic 10, Varga Zs. 2, Czank. Edző: Milos Pavlovic.

Szekszárd: Studer Á. 6, Eldebrink 9/6, GEREBEN 13/3, MCCALL 13, BISHOP 17. Cs.: Kis V., DOJKIC 11/6, Mansaré, Theodoreán 5/3, Bálint R. 4. Edző: Djokic Zeljko.

A vendégek kezdtek jobban, majdnem két percet kellett várni az első kosarunkra, Brown büntetőkből volt eredményes. Sajnos más kosarat nem dobtunk, 9-2-re vezetett a Szekszárd. Brown duplázta meg saját maga és a csapat pontjait. A negyed felénél 15-4 volt a vendégek javára. Időt is kért Milos Pavlovic. A folytatásban állandósult a tíz pont körüli eredmény (7-17), a negyed hajrájában azonban 6-0-val feljöttünk, de a legvégén két büntetőt is bedobott a vendéggárda (13-19).

Török kosár plusz büntetője vezette fel a második negyedet, majd ugyanő szerzett egy újabb kosarat (18-19). A vezetést is átvehettük volna, de a vendégek voltak kétszer eredményesek (18-23). A negyed közepére megint nagyobb lett a különbség, miután büntetők is kimaradtak nálunk (19-32). A szünet előtt minden addiginál nagyobb volt a különbség (21-41), a pihenőre végül 23-41-es vendégelőnnyel mehettek a csapatok.

A harmadik negyedet is 5-0-val kezdtük, kosár plusz büntető volt a válasz a túloldalon. A szakasz közepéhez érve kicsit közelebb tudtunk kerülni a vendégekhez (39-51). A szekszárdiak edzője időt is kért. Sikerült is rendeznie a sorokat, a harmadik szakasz hajrájában ismét majdnem húsz pont volt a hátrányunk (41-60). Az utolsó szakasz előtt 46-63-at mutatott az eredményjelző.

Szekszárdi kosárral, Gray kipontozódásával folytatódott a találkozó. Továbbra is nagyon pontatlanul dobtunk, így a felzárkózásra nem nagyon volt esélyünk (33. perc: 50-66). A hátralévő időben nem következett be fordulat, a Szekszárd magabiztosan nyerte a találkozót. Mi legfeljebb annak örülhetünk, hogy a második félidőt megnyertük.

Milos Pavlovic: – Amíg így megyünk bele egy mérkőzésbe, s nincs meg a folytonosság a játékunkban, addig az ilyen mérkőzéseket nem tudjuk megnyerni, főleg egy Szekszárd ellen. Néhány játékosnak fel kellene ismernie, mennyire fontosak ezek a meccsek. Küzdünk tovább, meg kell találni annak a módját, hogy eredményesebbek legyünk.

Djokic Zeljko: – Nehéz volt a szerdai Európa-kupa-meccs után játszani, igyekeztem forgatni a csapatot, s ez azt gondolom, jól sikerült. Köszönjük szurkolóink biztatását.

Török Ágnes: – Felkészültünk a Szekszárdból, de ebből csak nagyon keveset tudtunk megvalósítani, nem sikerült lecsökkenteni a Szekszárd támadásainak számát. Csak rajtunk múlt ez az eredmény, nagyon sajnáljuk a vereséget. Igyekszünk a folytatásban javítani.

Gereben Lívia: – Több hullámhegy volt a játékunkban, mint hullámvölgy. Összességében végig kontrollálni tudtuk a játékot, annak ellenére, hogy többször is közelebb jöttek a győriek, de a győzelmünk nem forgott veszélyben.