Nem sikerült győzni

CMB Cargo-Saint-Amand 62-74 (16-23, 13-21, 16-6, 17-24)

Győr, Európa-kupa-mérkőzés, J csoport, 4. forduló, 200 néző. V.: Szmiljanic (szerb), Dragos-Alin (román), Barkauskas (litván).

UNI Győr: Czank, Varga Zs. 11, Simon Zs. 7/3, KRIVACEVIC 14/3, Goree 4. Cs.: Sztepanova 9/3, FIELDS 17/6, Markó, Török Á. Edző: Völgyi Péter.

Saint-Amand: Diémé 7, GARCIA 13/3, TETEMONDOVÁ 6, BRUNER 15, SULCIUTE 18/6. Cs.: Fouasseau 7/3, Mbuyamba 8, Deprez, Marie. Edző: Fabrice Fernandes.

Nem kezdtünk túl jól, 0-7-nél dobtuk első kosarunkat Varga Zsófia révén, de közben Goree gyorsan összeszedett két személyi hibát. Völgyi Péter időt is kért 2-11-es állásnál. Sokat nem változott a játék képe, 6-7 ponttal a vendégek vezettek. A negyed is 23-16-os vezetésüknél ért véget. A második szakaszt sem kezdtük jól, majdnem ugyanakkor kért időt Völgyi Péter, mint az első negyedben. Az állás 18-27 volt ekkor. A folytatásban tíz pont fölé nőtt a különbség, de Krivacevic tett róla, hogy ne maradjon így sokáig. Sajnos nem jött s fordulat, Sztepanova viszont fontos triplát dobott be (27-36). Újabb vendégkosár után Völgyi Péter megint időt kért (17. perc: 27-38). A negyed hajrája is inkább a franciáké volt, így jelentős hátrányba kerültünk a második félidőre (29-44).

Fields kosara nyitotta a harmadik negyedet, de az első percekben nem csökkent a különbség (24. perc: 33-48). Fields hármasa, majd Krivacevic duplája után a vendégek edzője kérte ki idejét (38-50). Egy perccel a negyed vége előtt visszajöttünk a meccsbe (45-50). Gyors kosárváltással kezdődött a zárófelvonás. A franciákon a fáradtság jelei mutatkoztak a harmadik negyedben, a kétperces pihenő viszont úgy fest, jót tett nekik, mert két perc alatt több pontot dobtak, mint az előző tízben. Vissza is állt a tízpontos differencia (49-59). Az utolsó négy percet mínusz tizenötről kezdtük, kezdett elmenni a hajó (52-67). Völgyi Péter ki is kérte idejét. Goree kosara jelentett reményt, de hamar válaszoltak a franciák. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a csata. Sajnos csapatunk gyengébb teljesítményt nyújtott a vártnál, így a francia együttes itt is nyerni tudott ellenünk.

Völgyi Péter: – Az indiszponált kezdés rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Utána csak futottunk az eredmény után, de ahhoz túl jó csapat az ellenfelünk, hogy fordítani tudjunk.

Fabrice Fernandes: – Jól kezdtünk, különösen a védekezésünk volt jó. Majd mikor egy kicsit közelebb jött a hazai csapat, tudtunk újítani, s megint visszaállt a különbség. Fontos győzelmet arattunk.

Krivacevic Tijana: – Nagyon csalódott vagyok, nem azt a formát mutattuk, amit tudunk. Nem tudtuk elkapni a ritmust, így a hátrányt már nem is tudtuk ledolgozni.