Nem borult a papírforma

Perfumerias Avenida-UNI Győr MÉLY-ÚT 83-43 (16-13, 21-7, 29-10, 17-13)

Salamanca, női EK-mérkőzés, F csoport, 3. forduló. V.: Mouton (luxemburgi), Kerisit (francia), Van Looy (belga).

Avenida: DOMINGUEZ 8/6, HAYES 9, Aragonés 8, Vitola 6, Akhator 8. Cs.: Medina, GIL 9, Hof 11, LOYD 14/6, Samuelson 10. Edző: Miguel Ortega.

UNI Győr: Ygueravide 10/6, Czank 3/3, Dúl 4, HRUSCAKOVÁ 15/3, DeVaughn. Cs.: Barnai 8, Dombai 1, Mansaré, Török Á., Varga Zs. 2. Edző: Milos Pavlovic.

Idegesen, sok hibával kezdtek a csapatok. A hazaiak első négy mezőnykísérlete és két büntetője maradt ki, a győri oldalon az első négy dobásból Hruscakováé jó volt. Három és fél perc után Hayes dobta az első spanyol kosarat, a hazaiak légiósa zsinórben szerzett is öt pontot. A szakasz közepén triplaeső volt, melynek végén 14-11-re a Salamanca vezetett. Ez a különbség maradt a szakasz végére.

A második tíz percben több mint egy percet kellett várni az első kosárra, azt büntetőből a hazai gárda szerezte. Barnai a 13. percben dobta az első vendégkosarat a negyedben, majd Dúl kpsár plusz büntetőből volt eredményes (20-18). Innentől kezdve a Salamanca percei következtek, egy 15-0-ás rohammal – közben Milos Pavlovic még egy technikait is kapott – jókora előnyre tett szert. A nagyszünetben 37-20 volt a hazaiak javára.

A fordulás után az Avenida maradt lendületben, 12-0-val nyitotta a játékrészt, vagyis 20-18 után 29-2-es rohanást mutatott be a hazai alakulat. Négy perc után Hruscaková törte meg a csendet, de a spanyol kosarak között ritkábban estek a győri találatok, így a zárófelvonás előtt 36 pont volt a különbség a két csapat között (66-30).

Az utolsó felvonásra sok nyitott kérdés nem maradt, legfeljebb az, hogy tunak-e szépíteni a zöld-fehérek. A negyed első felét nyerték is Hruscakováék (71-39), a másodikban is jól tartották magukat, de végül ezt a tíz percet is elveszítették. A vége negyvenpontos vereség lett.

Milos Pavlovic: – Erős csapattal játszottunk, melynek Euroliga-erősségű kerete van, miközben nálunk tizenhét és tizenkilenc évesek vannak a keretben, akik sosem játszottak ezen a szinten. Jól kezdtünk, de aztán sok eladott labdánk volt, melyekből könnyű kosarakat tudott szerezni az ellenfél. A fiataloknak jó tanulási lehetőség volt ez a meccs, ezek által tudunk jobbak lenni.