Negyven perc jó játék kell

Szombaton 16.15 órakor a női NB I rangadóján csapatunk a Sopron Basket vendége lesz a Novomatic-arénában. Az alapszakaszbeli helyezések szempontjából fontos mérkőzést játszik egymással a két csapat. Mindkét gárda két-két vereséget gyűjtött be a szezon során. A soproniak egyik alkalommal éppen tőlünk kaptak ki egy ponttal (78–77).

A soproniak az Euroligában menetelnek, csoportjukban már biztosan másodikak, így pályaelőnyről kezdhetik majd a negyeddöntőt. A honi sorozatra is odafigyelnek azért a zöld-sárgák, így minden bizonnyal szeretnének visszavágni az októberi vereségért.

Vezetőedzőnk, Völgyi Péter szerint a Sopron a favorit a kettős terhelés ellenére is, hiszen egyénileg és csapatként is rendkívül erősek, de ha sikerül a hullámvölgyeket „kiiktatni” a játékból, s jól védekezik a csapat, akkor meglepetést okozhatunk.

„Fontos meccs lesz, mert nem mindegy, hányadik helyen zárjuk az alapszakaszt. A győzelemhez negyven perc koncentráció kell, s az, hogy keményen, jól védekezzünk. A Sopron a legkisebb megingásunkat könyörtelenül megbünteti, de ezt nem szabad hagynunk. Ha esetleg meg is akad a támadójátékunk, akkor saját palánkunk alatt kell figyelni arra, hogy ezzel a soproniak ne tudjanak élni. Az elmúlt időszakban éppen a védekezésünkön próbáltunk javítani, finomítani, úgy érzem, jó úton haladunk. Fontos az is, hogy Robinson egyre jobban beilleszkedik a csapat játékába. Ezt egyébként sejtettük, hogy így lesz, mert roppant intelligens kosárlabdázóról van szó, két hete van velünk, s egyre inkább érzi a játékainkat. Nagy erőssége lehet a csapatunknak, remélem, már Sopronban is igazolja ezt” – fogalmazott Völgyi Péter.