Nagyon kell a győzelem

Csapatunk szerdán magyar idő szerint 22.30 órakor a portugál Uniao otthonában lép pályára az Európa-kupában. A csoportkör első fordulójában hazai környezetben 78-67-re győztünk, azóta viszont már edzésváltás is történt nálunk.

A szerb Milos Pavlovic három hete Gironában vezette először a lányokat, akkor kikaptunk, majd a hazai bajnokságban a Szekszárd elleni idegenbeli rangadót is elbuktuk. Igaz, gyakorlatilag edzés nélkül kellett meccselnie a szakembernek az utazás miatt. A több mint kéthetes szünetben részben sikerült csak a közös gyakorlás, a keret nagyobbik fele ugyanis a válogatottaknál volt. Ráadásul kisebb sérülések is nehezítettek a felkészülést.

Ennek ellenére vezetőedzőnk bizakodó a mérkőzés előtt: „A legfontosabb, hogy azokat a dolgokat, amelyeket gyakoroltunk, élesben a pályán is meg tudjuk valósítani, mert ez esetben megszerezhetjük a győzelmet, melyre nagy szükségünk lenne, hogy végre lezárjuk a rossz sorozatunkat. Az is nagyon lényeges, hogy végig, negyven percen keresztül koncentráljunk, mert a Girona és a Szekszárd ellen is rendkívül hullámzó volt a teljesítményünk. Úgy látom, a játékosok kezdik elhinni, hogy a gyakorolt elemek működnek. Raksányi és Nagy kisebb sérüléssel jött vissza a válogatottból, ez okozott némi problémát, de tudnak játszani, s remélem, végre tényleg nyerni tudunk.”

Fotó: kscszekszard.hu