Megvan a bronzérem!

DVTK-CMB Cargo-UNI Győr 58-73 (16-11, 8-18, 16-25, 18-19)

Sopron, Novomatic-aréna, 300 néző. V.: Pálla, Praksch, Nagy V.

DVTK: FONTENETTE 16, Raksányi 12/6, Szabó F. 8/3, BREWER 10, Peckova 3/3. Cs.: Nagy D. 2, Melnika 4, Bach B. 3/3, Edző: Stefan Svitek.

UNI Győr: Robinson, FIELDS 21/12, Török Á. 4, Krivacevic 2, GOREE 11/3. Cs.: Czank, LAKLÓTH 13/9, SZTEPANOVA 10, Simon Zs. 3, Nagy-Bujdosó 7/3, Varga Zs. 2, Markó. Edző: Sandro Orlando.

A csalódott csapatok mérkőzésén a DVTk kezdett jobban, Szabó F. büntetőből és triplából is betalált, utána viszont pontatlan dobások következtek mindkét oldalon. Majdnem négy perc elteltével Goree triplából volt eredményes (4-3). Továbbra sem találtuk azonban a ritmust, így érthető volt a 6. percben 10-3-as DVTK-vezetésnél Sandro Orlando időkérése. A folytatásban újabb miskolci hármas esett be. Goree újabb kosarával kapaszkodtunk, majd Sztepanova faragott a hátrányból. Fields harcolt ki két büntetőt, mielőtt dobhatott volna Stefan Svitek is időt kért. Ki is maradt az egyik büntető, Laklóth viszont beemelt egy hármast, a másik oldalon pedig Raksányi talált be kintről (16-11).

Fields hárompontosa vezette fel a második szakaszt, Simon Zsófi pedig egy könnyű kosárral kiegyenlített. Nagy-Bujdosó is megszerezte első kosarát, így kevesebb mint két perc után már nálunk volt az előny (16-18). Fields kosár plusz büntetője egy 10-0-ás rohamot jelentett, amit Brewer zárt le egy duplával (14. perc: 18-21). Hétpontos előnynél Bach dobott egy hármast, szorosabbá téve az állást (23-27). A félidő hajrájában sok kosár nem esett, 29-24-es vezetéssel mehettünk az öltözőbe.

Raksányi kosarával kezdődött a pontgyártás, majd sportszerűtlent ítéltek Török Ági javára. Játékosunk bedobta mindkét büntetőt, az akcióból viszont nem lett pont. Egy kosár plusz büntetővel két pontra jött fel a DVTK, Raksányi triplájával pedig a vezetést is átvette (32-31). Fields tett róla, hogy csak átmeneti legyen a miskolci vezetés. Egy szép tempó, majd egy kosár plusz büntetős akció után néggyel mi mentük, ezt toldotta meg szép találattal Goree (25. perc: 32-38). Időt is kért Stefan Svitek. Fields elemében volt, egy hármast is elsüllyesztett a miskolciak gyűrűjében. Sztepanova kosara pedig egy 14-2-es futás végét jelentette. A negyed hajrája – elsősorban Laklóth vezérletével – nekünk sikerült jobban, így a zárófelvonás 54-40-es előnyünkről kezdődött.

Az utolsó tíz perc első találat Sztepanováé volt, viszont kicsit „beragadtunk”, Sandro Orlando időt is kért. Szerencsére az előnyünk nem csökkent nagyon, viszont az idő fogyott. A 34. percben 56-46-nál azért a lélektani határ közelébe ért a DVTK, nagyon kellett Laklóth kosara. Fields két triplája után gyakorlatilag már a lányok nyakában lógott a bronzérem. Stefan Svitek még időt kért, de innen csak mi veszíthettük volna ezt a mérkőzést. Ez szerencsére nem történt meg, így végül pozitívan zártuk a háromnapos Magyar Kupát. Az elmúlt időszak viszontagságai után nagyon kellett a lelkeknek ez a siker.

Sandro Orlando: – Boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk a bronzérmet. Ami még fontos, hogy meccsről meccsre láttam a fejlődést a csapaton, de még idő kell, hogy úgy játsszunk, ahogyan azt igazán látni szeretném. Viszont jó úton haladunk.

Török Ágnes: – Mindkét csapat három nap alatt a harmadik meccsét játszotta, ilyenkor elsősorban az dönt, ki tud koncentráltabb lenni. Edzőnk azt kérte, diktáljunk magas iramot.Ez az első perceket leszámítva összességében sikerült, pontosak voltunk, elég jól védekeztünk, így megérdemeltük ezt a győzelmet.

Stefan Svitek: – A jó kezdés után kihagytuk egy-két ziccert, a győriek pedig magabiztosabbá váltak, s teljesen megérdemelten nyertek. Ezen a hétvégén nem a legjobbunkat nyújtottuk, sokat kell dolgozni, hogy a rájátszás során elérjük a célunkat.