Megcsináltuk, bejutottunk az elődöntőbe!

Szekszárd-CMB Cargo-UNI Győr 60-65 (19-21, 11-16, 9-15, 21-13)

Szekszárd, NB I-es negyeddöntő, 3. mérkőzés, 1200 néző. V.: Cziffra, Győrffy, Tóth C.

Szekszárd: Studer Á. 8, DOJKIC 13/3, Theodoreán, Mansaré, Bishop 17. Cs.: MCCALL 13, Eldebrink 4, Gereben 5/3, Bálint R., Kiss V. Edző: Djokic Zeljko.

UNI Győr: MANDIC 7/3, Raksányi 7, Varga Zs., SPANOU 14/6, GRAY 24. Cs.: Török Á., Nagy D. 3/3, Czank 6, KRNJIC 4. Edző: Milos Pavlovic.

A párharc végeredménye: 2-1 az UNI Győr javára.

Határozott, kemény védekezéssel kezdett mindkét csapat, az első percekben mi voltunk a jobbak, hiszen a 4. percen 6-4-re vezettünk. A hazaiak az 5. percben vezettek először (8-6), majd egész pályás letámadással okoztak kisebb zavart nálunk (10-7), időt is kért Milos Pavlovic. Nagy Dóra fontos pillanatban emelt be egy triplát, ezzel egyenlítettük (12-12). Tapadtunk a hazaiakra, akik büntetőkből voltak eredményesek ezek a percekben. Spanou kosár plusz büntetője után a vezetést is visszavettük, majd Czank volt eredményes (16-19). Egy perccel a negyed vége előtt Djokic Zeljko kért időt. A folytatásban Czank két büntetőt értékesített, Gereben triplájával jött fel két pontra a hazai alakulat (19-21).

A második tíz perc legelején McCall egyenlített, majd Spanou egy büntetőt és egy triplát dobott be. Raksányi sem hibázott oldalól, így már hat ponttal vezettünk (21-27). Gray újabb kosara után a 15. perc elején időt kért Djokic Zeljko. A játék képe nem változott, a félidő hajrájának 35-24-es vezetéssel vághattunk neki. Egy 6-0-ás rohammal feljöttek a hazaiak, időt is kért Milos Pavlovic. A félidő Raksányi duplájával és hétpontos előnyünkkel zárult (30-37).

A harmadik negyed még az első kettőt is felülmúlta, parádésan folytattuk a találkozót, a Szekszárd sokáig csak két pontra volt képes, míg mi 15-öt szereztünk, s ezzel már húsz ponttal vezettünk. Nagy hajrába kezdett a tolnai alakulat, s egy 7-0-val látótávolságon belülre került, de még mindig kézben volt a találkozó (39-52).

Varga Zsófia ellen ítéltek sportszerűtlent, fel is jöttek 10 pontra a szekszárdiak (42-52). Kicsit megzavarodtunk, 52-47-re fel is jöttek a hazaiak, érthető volt Milos Pavlovic időkérése. Nem sikerült megnyugodni, Bishop újabb pontjával gyakorlatilag eltűnt az előnyünk, a 19-0-ás hazai rohamot Krnjic zárta le egy duplával. Új meccs kezdődött az utolsó hat percre. Mandic ezt egy triplával nyitotta, majd Czank dobott ziccert (53-59). Nem adta fel a hazai csapat, megint feljött egy pontra (58-59), Gray kosara nagyon kellett. Djokic Zeljko kért időt kevesebb mint két perccel a vége előtt. Egy perccel a vége előtt Mandic nagyon fontos kosarat dobott. Studer találatával 63-60 volt a javunkra, Gray 21 másodperccel a vége előtt egy lepattanót összeszedve talált be (65-60), Djokic Zeljko ismét időt kért, de már nem volt idő a fordításra.

Óriási bravúrral megnyertük a párharcot, így bejutottunk az elődöntőbe, ahol a DVTK lesz az ellenfelünk.

Milos Pavlovic: – Elképesztő mérkőzés volt, ismét végig kontroll alatt tudtuk tartani a játékot. Kicsit elfáradtunk, ennek volt köszönhető, hogy a negyedik negyedben felengedtük az ellenfelünket. Mégsem veszítettünk, mert a kritikus pillanatokból jól jöttük ki, fontos dobásaink voltak pontosak. Fontos volt az is, hogy az első meccset mentálisan fel tudtuk dolgozni. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen alapszakasz és első mérkőzés után felálltunk a padlóról, s elhittük, hogy van keresnivalónk. Nincs azonban még vége ezzel a szezonnak. Most egy kicsit ünnepelünk, aztán készülünk a miskolciak elleni elődöntőre.