Már a döntő a tét

Kedden 18 órától a soproni Novomatic-arénában megkezdődik a női bajnoki elődöntő. Az egyik fél két győzeleméig tartó párharcban a címvédő Sopron Basket csapatunkkal, a CMB Cargo-UNI Győrrel csap össze.

Mindkét gárda 2–0-val zárta le a negyeddöntőt, a soproniak könnyebben verték a PEAC-ot, míg mi két kemény meccsen jutottunk túl a Cegléden. Az esélyesebb az Euroliga Final Fourra is készülő Sopron, ugyanakkor mi nyomás és veszítenivaló nélkül játszhatunk.

Kisebb nehézségekkel küzd a csapat a találkozó előtt, Danielle Robinsont erre a szezonra már elveszítettük combsérülés miatt, Laklóth Anna térd-, Nirra Fields pedig hátproblémákkal küzd.

„Csapat-összeállítás terén jelenleg masszőrünk, Burdi Szabolcs a legfontosabb láncszem. Egyelőre azért úgy fest, mind Laklóth, mind Fields ott lehet majd a Sopron ellen. Ellenfelünk az esélyesebb, nekünk negyven percen át a legjobbunkat kell nyújtani, hogy legyen sanszunk. Cegléden az első félidő és az utolsó öt perc volt jó, de huszonöt perc egy ilyen szintű csapat ellen már kevés. A harmincnyolc is, elég két perc kihagyás, azt könyörtelenül megbünteti a Sopron. Az elmúlt napokban volt egy kis időnk taktikailag is készülni. Mindenképpen szeretnénk meglepetést okozni az elődöntőben” – mondta vezetőedzőnk, Sandro Orlando.