Mai ellenfelünk: Uniao Sportiva

Mai ellenfelünk, az Uniao Sportiva a portugál bajnokság címvédője, az idei szezonban három győzelemmel és egyetlen vereséggel áll. Ezzel a második a tabellán négy forduló után. Legutóbb egyébként rangadót veszített, a Quinta dos Lombos csapata 59–56-ra múlta felül a rangadón az Azori-szigeteki csapatot, így már csak ez a gárda hibátlan a portugál pontvadászatban. A találkozón egyébként szinte végig az Uniao vezetett, még a zárófelvonást is ötpontos előnyről kezdte (52-47), de az utolsó tíz percben csak négy pontot szerzett, a 12–4-es szakasszal pedig a Quinta dos Lombos „behúzta” a meccset.

A portugál bajnok idei keretében egy mali (Kankou Coulibaly), egy brazil (Raphaella Monteiro) és egy dán légiós (Anna Seilund) szerepel. A legidősebb játékosuk Sara Djassi, aki 1989-ben született, míg négy 2002-es születésű kosaras is tagja a keretnek, Iris Branco, Sofia Ferreira, Maria Medeiros és Marisa Mendes. Az átlagéletkoruk 21 év. A csapat edzője Ricardo Botelho.

A portugálokkal egyébként a 2015/16-os szezonban is találkoztunk, de túl kellemes emlékeket nem őrzünk róluk, hiszen Győrben – ugyanúgy a nyitóforduló volt – 76–67-re, míg idegenben 72–49-re kaptunk ki.

Az akkori csapatból nálunk Laklóth Anna, Török Ágnes és Varga Zsófia játszik most is, az Uniao kerete viszont teljesen kicserélődött.