Mai ellenfelünk a Lointek Gernika Biskaia

Mai ellenfelünk a spanyol Lointek Gernika Biskaia. A csapat selejtezőt vívott a főtáblára kerülésért, s azt meglepően könnyedén vették a belga Namur ellen. Az első meccset hazai pályán 92-50-re nyerte, míg a visszavágón 74-53-ra győzött. A csoportkört viszont sima vereséggel kezdték a szintén spanyol Spar Citylift Girona ellen, a vége 80-57 lett az ellenfél javára.

Ami a játékoskeretet illeti, van két amerikai (Blake Dietrick és Margaret Roundtree), egy brit (Rachael Vanderwal), egy litván (Gintare Mazionyte), egy ukrán (Valerija Berezsinszka) és egy Puerto Rico-i, de Amerikában született (Jazmon Gwathmey) légiósa. Az együttes átlagéletkora 25 év.

A statisztikák alapján egyébként éppen a külföldiek a Gernika húzóemberei, a nemrégiben érkezett Roundtree átlagosan 14,5 pontot átlagolt eddigi két meccsén, ezzel az övé a legjobb mutató a keretben. Legalább tízpontos átlaga van Berezsinszkának, Dietricknek és Mazionytének. A lepattanózás terén is Roundtree az, akire figyelni kell, a két meccsen 15 labdát szedett össze a palánkok alatt.

Az biztos, nem vár ma ránk könnyű feladat, de bízunk abban, hogy csapatunk elindul felfelé.

Fotó: fiba.basketball