Magabiztosan győztünk

CMB Cargo-UNI Győr-PEAC-Pécs 74-61 (23-8, 20-11, 23-15, 8-27)

Győr, 100 néző. V.: Győrffy, Boros, Tóth C.

UNI Győr: MANDIC 5/3, Raksányi 3/3, Török Á. 8/3, SPANOU 22/9, GRAY 20/3. Cs.: Krnjic 4, Nagy D. 3/3, Czank 9/3, Varga Zs., Szabó P., Baffy. Edző: Milos Pavlovic.

PEAC: Vanloo 5/3, SIMON ZS. 17, Wentzel 4, Tetemondová 6, IMOVBIOH 13. Cs.: Brewer 6, Gémes-Sarok 6, Ruják 4, Tenyér. Edző: Meszlényi Róbert.

A meccs előtt Sanja Mandicot köszöntöttük születésnapja alkalmából.

Pécsi kosárral kezdődött a találkozó, 7-6-nál vettük át először a vezetést. Török hármasa után pedig már 12-6-ra vezettünk. Időt kért a vendégek edzője. Lendületünk nem tört meg, Mandic és Gray is beemelt egy triplát (20-6). A negyed a sérüléséből visszatért Nagy Dóra trojkájával zárult (23-8).

A vendégek 4-0-val kezdtek, de Czank egy duplát és egy triplát is beemelt. A folytatásban állandósult az előnyünk, a 17. percben Raksányi hármasa után 34-18-ra vezettünk. Másfél perccel a nagyszünet előtt már több mint húsz pont volt a különbség (39-18). A félidőben 43-19-re vezettünk.

A második félidő elején kosárra kosár volt a válasz, a 24. percben 54-26 volt az állás, amikor Meszlényi Róbert időt kért. Nem változott a játék képe, a 28. percben 64-32-re vezettünk. A zárófelvonás előtt is maradt a 32 pontos differencia (66-34).

Két pécsi kosár után Czank talált be nálunk először a negyedben. Variálgatott a csapaton Milos Pavlovic, ezt kihasználva feljebb zárkózott a PEAC (70-48). Azért nem így tervezte a rotálást vezetőedzőnk, időt is kért Milos Pavlovic. Nem sikerült rendezni a sorokat, 70-61-es állásnál az utolsó percben Spanou törte meg a hosszú kosárcsendet.

Összességében három negyed remek játékkal magabiztos győzelmet arattunk.

Milos Pavlovic: – Az első három negyedben jó teljesítményt nyújtottunk, a negyedikben mutatott játék miatt viszont kissé rossz a szánk íze. A csapat mintha befejezettnek tekintette volna a mérkőzést. Ezt a későbbiekben nem engedhetjük meg magunkat.

Meszlényi Róbert: – Szörnyű volt az első harminc perc, enerváltak voltunk, rosszul dobtunk, az időkérések sem segítettek. Ez rossz út, amelyikre rátértünk, a hátralévő meccseken ezen változtatnunk kell, ha eredményesek akarunk lenni.

Artemis Spanou: – Azt gondolom, az elmúlt két hétben sokat fejlődtünk, egyéni és csapatszinten is léptünk előre.  Az utolsó negyedet sajnáljuk, az első háromnak viszont örülünk, ezt kell folytatni a továbbiakban.

Simon Zsófia: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, az utolsó tíz percre csak az maradt számunkra, hogy megmutassuk, van bennünk tartás. Szerencsére ezt megtettük, így nem lett a vége mínusz ötven pont.