Kötelező a győzelem

Csapatunk vasárnap 17 órakor a BEAC együttesét fogadja az egyetemi csarnokban. Az elmúlt hetekben három-négy naponta játszottunk Euroliga- vagy Európa-kupa-szintű ellenfelekkel a bajnokságban és a nemzetközi porondon. Most a papírforma alapján könnyebb találkozó vár ránk, s bízunk benne, sikerül is sima, önbizalom-növelő győzelmet aratni a még nyeretlen BEAC ellen.

“Nehéz sorozat végére érünk, sajnos csütörtökön volt talán a mélypontja ennek, rendkívül tompán játszottunk, főleg a mérkőzés elejét rontottuk el nagyon, így a továbbjutás szempontjából rendkívül nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Innentől kezdve már bravúr kell a két idegenbeli mérkőzésen. Ami a bajnokságot illeti, ott nem állunk rosszul, de ahhoz, hogy megmaradjon ez a kedvező mérleg nem hibázhatunk vasárnap. Mindenképpen győzelemmel szeretnénk zárni a válogatott szünet előtti időszakot, hogy jobb legyen a szánk íze” – mondta Völgyi Péter.

A következő két hétben a négy magyar válogatott mellett (Krivacevic Tijana, Varga Zsófia – képünkön -, Simon Zsófia és Goree Cyesha) Kamila Sztepanova a cseh válogatottban lesz érdekelt. A többiek pár nap pihenő után elsősorban egyéni képzést kapnak, míg a szünet egyik fő feladata az lesz, hogy a műtétje után Laklóth Annát felzárkóztassuk, s a folytatásban már ő is – igaz, egyelőre még csak fokozatosan – bevethető legyen.