Kinder-tojás a Magyar Kupán

Csapatunk a ZTE ellen kezd holnap a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. A találkozó a soproni Novomatic-arénában 13 órakor kezdődik. Mozgalmas hete volt a együttesünknek, mely tavaly bronzérmet szerzett az MK-ban. Hétfőn Völgyi Péter helyett Sandro Orlandót nevezték ki a csapat szakvezetőjének, aki gyakorlatilag hat edzés után vág neki a sorozatnak, de mint azt az olasz tréner elmondta: jó csapatot vett át, a játékosokat elsősorban mentálisan kell felrázni.

„Fizikálisan és taktikailag is jól felkészített a csapat, ráadásul bő a kerete, tizenegy-tizenkét meghatározó emberre számíthatok, az egyik legmélyebb rotációval mi rendelkezünk. Az alapok tehát rendben vannak, elsősorban fejben kell változni” – mondta a szakember, aki a védekezésre szeretne nagy hangsúlyt fektetni.

„A támadáshoz megvannak az embereink és a játékunk is, ahogyan a védekezéshez is, de ez utóbbi elsősorban fejben dől. Nyilván mindenki szeret kosarat dobni, de ez olyan játék, hogy meccset nyerni elsősorban a védekezéssel lehet. Ha ez rendben lesz, akkor van esélyünk arra, hogy nyerjünk pénteken, s három meccset játsszunk. Kicsit azonban olyan nekem ez a helyzet, mintha egy Kinder-tojásom lenne. Más ugyanis az edzés és más a meccs, magam is kíváncsian várom, ha lekerül a csoki, akkor abban milyen meglepetés lesz. Az biztos, a lányok jól dolgoztak a héten, ha ezt a mentalitást a mérkőzésre is sikerül átmenteni, akkor eredményesek lehetünk” – tette hozzá Sandro Orlando.

Fotó: H. Baranyai Edina (Kisalföld)