Kikaptunk az első meccsen

Sopron Basket-CMB Cargo-UNI Győr 80-55 (19-18, 22-15, 20-8, 19-14)

Sopron, 400 néző. V.: Cziffra, Praksch, Frányó.

Sopron: FEGYVERNEKY 9/3, TURNER 16/12, MILOVANOVIC 19/9, Crvendakic 3/3, JOVANOVIC 15. Cs.: Dubei 2, Salvadores 10/3, Page 6, Weninger. Edző: Roberto Íniguez.

UNI Győr: FIELDS 13/9, Laklóth 6/3, Varga Zs. 4, KRIVACEVIC 9, Goree 6. Cs.: Simon Zs. 6/6, Czank 3/3, Sztepanova 2, Nagy-Bujdosó 6/3, Török Á., Markó. Edző: Sandro Orlando.

Határozott védekezéssel kezdtek a csapatok, így az első két percben csak büntetőkből estek a kosarak, majd Turner emelt be egy triplát, de Laklóth egy hasonló értékű kosárral válaszolt (5-6). A negyed közepén 9-11-es vezetésünknél -Simon triplájával alakult ki ez az állás – időt kért Roberto Íniguez. Továbbra is remekül védekeztünk, bár Fegyverneky egy triplából visszaszerezte csapatának a vezetést, de Simon válaszolt, Fields találtával pedig már néggyel mentünk (14-18). Salvadores hármasával azonban egypontos hatai előnnyel zárult az első tíz perc (19-18). A kisszünetben így is Íniguez volt a két edző közül az elégedetlenebb és idegesebb.

Nagy-Bujdosó hármasa nyitotta a második szakaszt, majd Czanktól is beesett egy tripla (19-24). Page volt az első soproni kosárszerző a negyedben, Milovanovic kosara után pedig Sandro Orlando kért időt (23-24). Goree szerzett fontos kosarat, s tartottuk előnyünket, Milovanovic azonban egy triplával egyenlített (16. perc: 28-28). Ismét időt kért vezetőedzőnk. Milovanovic újabb hármassal átvette a vezetést a címvédő. Laklóth kosár plusz büntetőjével most mi értük utol az ellenfelet (31-31). Turnertől jött két hármas, ennek is köszönhetően az első félidő 41-33-as soproni vezetéssel zárult.

Két kimaradt soproni büntetővel kezdődött a második félidő, de Milovanovic hármasával tíz pont fölé nőtt a különbség (44-33). Varga Zsofi ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, Sandro Orlando pedig időt kért. A folytatásban kimaradt a két büntető, de az akcióból Jovanovic betalált, majd Fegyverneky is eredményes volt (23. perc: 48-33). Jovanovic kosár plusz büntetőjével tovább nőtt a hátrányunk, sőt, ismét a szerb center talált be, amivel húsz pont lett közte (53-33). Hat perc után Nagy-Bujdosó kosár plusz büntetőjével lettek meg az első pontjaink. Fordulatot ez sem hozott, nem tudtunk közelebb kerülni a hazaiakhoz, a zárószakasz előtt 61-41 volt a hazaiaknak.

Krivacevic kosara volt az első a negyedik negyedben, Goree két büntetővel tovább faragta a hátrányt, de Page bő három perc után a Sopron nevel mellé is beírt két pontot a negyedben. Fields triplája után 63-48 volt oda. A mérkőzés gyakorlatilag eldőlt, a legfontosabb számunkra az volt, hogy azért emészthető különbségű legyen a végén a vereség. Fields egy újabb triplával gondoskodott arról, hogy így legyen. Robert Íniguez ismét elég ingerült volt az időkérése közben. A végjátékban előbb Goree kakaskodott az egyik hazai játékossal, majd mikor a közjáték után ismét a kosárlabdáé lett a főszerep, a Sopron húsz pont fölé növelte előnyét, s végül magabiztosan nyerte az elődöntő első mérkőzését. Folytatás pénteken 18 órakor az Olimpiai Sportparkban.

Roberto Íniguez: – A mérkőzést rosszul kezdtük, utána összekaptuk magunkat, s jól játszottunk. Idegenben azonban negyven perc jó játék kell. Valahol érthető a játékosaimtól ez, mert fáradtak, a teljesítőképességük határait feszegetik.

Sandro Orlando: – Tizennyolc perc jó játék egy ilyen erős Sopron ellen nem elég a sikerhez. A lányoknak meg kell érteniük, hogy ez már a rájátszás, ez más kávéház, mint az alapszakasz. Pénteken sokkal jobban oda kell tennünk magukat.

Fegyverneky Zsófia: – Az első félidőben főleg védekezésben voltunk puhák, mikor váltottunk átvettük az irányítást. A második félidei mentalitással kell mennünk tovább.

Varga Zsófia: – Szorosabb meccsben bíztunk, támadásban és védekezésben sem úgy teljesítettünk szünet után, ahogyan reméltük. Ha nem leszünk annyira puhák pénteken, akkor győzhetünk hazai pályán.

Fotó: Magasi Dávid (Kisalföld)