Két újonc a csapatban

A szezonban két saját nevelésű játékos is bemutatkozott csapatunkban: Baffy Fanni és Biczó Laura nemcsak pályára lépett, hanem kosara(ka)t is szerzett a Vasas, valamint az ELTE-BEAC ellen.

Érdekesség, hogy a két játékos 11 éve együtt kezdte a kosárlabdát, s most egyszerre kerültek fel az első csapat keretébe.

„Már az nagy dolog volt, mikor megtudtam, hogy nyártól a felnőttcsapattal készülhetek. Egy álmom vált valóra, s persze nagyon izgultam, de a többiek nagyon jól fogadtak, sokat segítenek, igazán jó csapatba kerültem. Bevallom, nem számítottam arra, hogy pályára kerülök, főleg nem ennyi időre, meg is lepett, mikor az edző szólt, hogy »Fanni, készülj!«. Igyekeztem nem mutatni, mennyire izgulok, talán sikerült” – mondta Baffy Fanni.

„Hasonló érzések voltak bennem is, mikor nyáron megtudtam, én is felkerülök a felnőttcsapathoz. A vasárnapi meccs előtt hihetetlen érzés volt, hogy annak idején, még kicsiként én kísértem be a játékosokat, most pedig mellettem volt egy ilyen játékos. Nagyon örültem, hogy a végén én is pályára kerültem, bízom benne, lesz még ebben részem” – vette át a szót Biczó Laura, akinek a 2012-es bajnokcsapat az etalon.

„Emlékszem, mikor Hollingsworthszel én mentem be a pályára, az nagy élmény volt, azóta is példaképemnek tekintem, figyelem is a pályafutását” – folytatta Laura, aki a Bercsényi-iskola tanulója.

Fanni a Krúdyba jár, s csapattársával – egyben jóbarátjával – idén az érettségire is készül.

„Jelen pillanatban a kosárlabda és a tanulás tölti ki az időnket. Reméljük, mindkettőben sikeresek tudunk lenni” – mondta egybehangzóan a két tehetséges kosárlabdázó.