Játszani és győzni szeretne

Szombaton 17 órakor csapatunk a DVTK-t fogadja a bajnoki elődöntőben. A két győzelemig tartó párharc első felvonását a miskolciak nyerték, így csak akkor marad esélyünk bejutni a fináléba, ha megnyerjük a hazai találkozót. A szerdai találkozón nem lépett pályára Raksányi Krisztina, csapatkapitányunk szombaton viszont mindenképpen ott szeretne lenni a pályán.

„A Szekszárd ellen a második meccsen a térdem fölé, a combomba kaptam egy ütést, a hajrát és a harmadik mérkőzést lejátszottam injekcióval, fájdalomcsillapítóval, de csak rosszabb lett, s úgy ítéltük meg, jobb, ha nem kockáztatunk. Viszont bízom benne, hogy szombaton már tudok játszani, én mindenesetre nagyon ott szeretnék majd lenni a pályán” – kezdte Raksányi Krisztina, aki az első meccs tanulságairól is beszélt.

„Kívülről nézni nagyon rossz volt a találkozót, melyen azt gondolom, dekoncentráltan, kapkodva kezdtünk, sok üres ziccert elhibáztunk, ami önbizalomvesztéssel járt. A második negyedben elkaptuk a fonalat, de saját hibánkból bedobott pár triplát a DVTK, s ezzel olyan előnyt szerzett, melyből már nem tudtunk visszajönni a meccsbe” – folytatta csapatkapitányunk, aki bízik benne, a folytatás hasonló lesz, mint a Szekszárd ellen.

„Jó lenne, ha ugyanaz lenne a forgatókönyv, de minden párharc más. Ami optimizmusra ad okot, hogy saját hibáink miatt történt, ami történt, nem kényszerítettek bele a hibákba. Azokat kell kijavítani, s ha ez sikerül, akkor szombaton tudunk nyerni” – tette hozzá a válogatott kosaras, aki kitért arra is, hogy az alapszakasz után új bajnokság kezdődött a rájátszásban.

„A play off egy másik műfaj, itt például már a fiatalszabály sincs érvényben, vagyis ami az alapszakaszban történt, az már kevésbé számít, ezt bizonyítottuk be a Szekszárd ellen, s ezt szeretnénk a Diósgyőrrel szemben is” – mondta Raksányi Krisztina, aki szerint a Sopron kimagaslik jelenleg a mezőnyből, a másodiktól a hatodik-hetedik helyig azonban nagyjából mindegyik csapat hasonló játékerőt képvisel.

„A Diósgyőr csapatként nagyon erős. Hat éve együtt dolgozik a mag és a vezetőedző, de akikre leginkább figyelni kell, az Walker és Mokango, valamint Medgyessyt kell megakadályozni abban, hogy ne tudja irányítani úgy a csapatot, ahogyan szokta és szeretné” – fogalmazott a kapitányunk, aki számít a szurkolók támogatására is.

„Miskolcon remek hangulat volt, ilyen atmoszférában nagyon jó kosarazni. Örülnénk, ha az elődöntőbe jutással minél több nézőt tudunk bevonzani. Úgy tűnik, legalábbis Szekszárdon ezt bizonyítottuk, mi az előnyünkre tudjuk fordítani a sok néző okozta hangulatot, szóljon akárkinek is a buzdítás. Persze ha bennünket támogatnák, annál jobb” – mondta végezetül a játékos.

Klubunk nyereményekkel és játékkal készül a győri találkozóra, melyre ingyenes lesz a belépés, de aki kilátogat a meccsre, kap egy jegyet, amit ha kitölt, s bedob egy urnába, eséllyel indul a tíz értékes tárgynyeremény – többek között egész napos fürdőbelépő, csapatajándékok – egyikéért. A szünetben dobóverseny is lesz, melyen a szerencsések szintén értékes díjakat nyerhetnek.