Húszpontos vereség

Girona-CMB Cargo-UNI Győr 78-58 (23-17, 20-12, 14-11, 21-18)

Girona, Európa-kupa-mérkőzés, F csoport, 3. forduló, 300 néző. V.: Simonow (német), Van Hoye (belga), Barrima (portugál).

Girona: PALAU 11/9, Martinez 8/3, Hampton 13, Murphy 12/9, COLHADO 8. Cs.: OMA 10/3, REISINGEROVA 8, Buch 8/6, Moya, Bagaria, Martín. Edző: Eric Suris.

UNI Győr: Brown 7/3, CZANK 10/6, Raksányi 7/3, SPANOU 15/6, Gray 2. Cs.: KRNJIC 10, Varga Zs. 2, Nagy D. 3/3, Török Á., Szabó P. 2. Edző: Milos Pavlovic.

Hazai kosárral kezdődött, Raksányi triplájával folytatódott a meccs. Az első percek után 5-3-ra vezettünk. A negyed közepéhez érve fordítottak a hazaiak, de Spanou szép hármassal egyenlített (8-8). Fej fej mellett haladt a két csapat, de 12-12 után egy 5-0-ás hazai roham, majd Milos Pavlovic időkérése következett. Mi csonáltunk egy 5-0-át, de a negyed két spanyol triplával zárult (23-17).

Kosár plusz büntető hazai oldalon – ez vezett fel a második tíz percet. Kár volt, egál körüli első negyed után lett pillanatok alatt tíz pont körüli a hátrányunk, fontos volt Varga két büntetője (26-19). A folytatásban egy 8-1-es szakasszal ellépett a Girona, érthető volt az időkérésünk (14. perc: 34-20). A félidő hajrájához közeledve növelte előnyét a hazai alakulat (42-25). A szünetre egy keveset tudtunk faragni a hátrányból (43-29).

A második félidőben hamar húszpontos lett a különbség, s ez jelentősen nem is változott. Nagy Dóra triplája, majd Krnjic kosara jelentette a kapaszkodót. Az 5-0-ás szakasz láttán a hazaiak kértek időt (29. perc: 53-38). A negyed utolsó percében sportszerűtlent fújtak a Spanou ellen elkövetett szabálytalanságra, de ebből csak egy pontot csináltunk, így a zárófelvonás előtt 57-40 volt az állás.

Az utolsó tíz perc elején két hármast is beemeltek a spanyolok, ezzel végleg eldőlt a mérkőzés. A hátralévő időben az volt a kérdés, megmarad-e a tartásunk, s közelebb tudunk-e kerülni a Gironához vagy sem. Sikerült két triplával közelebb jönni, 71-52-nél időt is kért a hazai tréner. Két Girona-kosár után Milos Pavlovic is magához rendelte tanítványait. A végjátékban végül húsz pont lett a két csapat, az első negyedet leszámítva a hazaiak jobban kosárlabdáztak, így megérdemelték a győzelmet.

Milos Pavlovic: – Az ellenfél tapasztalt, jó csapat, jól is játszott. Mi nehéz helyzetben vagyunk, de nem érheti szemrehányás a lányokat, mert harcoltak, de nem tudtunk olyan szinten játszani, ahogyan egy ilyen csapat ellen kellett volna. Sok támadólepattanót szedett össze a Girona, ez nagy baj volt. Vannak problémáink, Gray is betegeskedett, ezért játszott keveset. Sokat kell közösen dolgozni, hogy azon a szinten játsszunk, ahogyan szeretnénk.

Artemis Spanou: – Sokat hibáztunk védekezésben, egy ilyen csapat ellen ennyi nem fér bele, negyven percig kell jól játszani, ha eredményesek akarunk lenni. Új edzőnk van, kell egy kis idő, hogy összecsiszolódjunk. Sok munka vár mégvránk.

Fotó: fiba.basketball